Britanci velikom prevarom spasili svoju veliku zvijezdu: Zvono se oglasilo devet sekundi ranije
Sudija je odbrojao do osam, Dubois je još bio na koljenima, a zatim se čulo zvono

Dubois 'poguran' do pobjede

Britanci velikom prevarom spasili svoju veliku zvijezdu: Zvono se oglasilo devet sekundi ranije

M. Šljivak

Britanski teškaš Daniel Dubois pobijedio je u Londonu južnoafričkog boksera Kevina Lerenu tehničkim nokautom u trećoj rundi, a u ovom duelu dosta kontroverze izazvao je kraj prve runde u kojoj je Dubois bio čak tri puta na podu.

Daniel Dubois još je jedna u nizu velikih nada britanskog boksa, a ovaj 25-godišnjak je protekle noći uz dosta muke savladati boksera iz Južne Afrike Kevina Lerenu.

Dubois je upisao pobjedu tehničkim nokautom u trećoj rundi, ali za ovaj trijumf se mora zahvaliti organizatorima koji su ga izvukli i na nevjerovatan način spasili poraza.

Lerena je odlično ušao u meč. Čak tri puta je Duboisa slao na pod, a nakon trećeg nokdauna organizatori su čak devet sekundi ranije označili kraj runde.

Britanski bokser se mučio da ustane. Sudija mu je već izbrojao do osam, da bi se potom oglasilo zvono za kraj runde iako je barem po satu u TV prijenosu ostalo još devet sekundi do kraja rundi.

Oglasi

Mnogi ljubitelji boksa smatraju da je Dubois 'poguran' u ovom slučaju samo zbog činjenice da je domaći borac i da je ovo bila poprilična prevara južnoafričkog borca.

Na kraju je Dubois uspio okrenuti meč u svoju korist. Uspio je u trećoj rundi dobro pogoditi protivnika i sudija je prekinuo borbu.

Daniel Dubois je tako sačuvao naslov WBA regular prvaka svijeta teške kategorije i došao je do svoje 19. pobjede u karijeri u kojoj ima i jedan poraz.

Njega je 2020. godine savladao još jedan britanski teškaš u pohodu na svjetski tron Joe Joyce, a treba istaći da Dubois očigledno ima poprilično staklenu bradu što je protekle noći pokazao i Lerena.

Ovakvim izvedbama nema šta tražiti protiv jačih protivnika kojima će sasvim sigurno biti lagan zalogaj.

Južnoafrički bokser je s druge strane doživio svoj drugi poraz u karijeri (28-2), a u ovoj godini je uspio savladati dva ozbiljna imena Mariusza Wacha i Bogdana Dinua.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi