Najjači srpski udarač protiv Brazilca u borbi koja vraća stara pravila na scenu: Ovo će biti žestoko
Foto - Pixsell

Povratak Darka Stošića

Najjači srpski udarač protiv Brazilca u borbi koja vraća stara pravila na scenu: Ovo će biti žestoko

Midhat Šljivak

Srpski MMA borac Darko Stošić 24. februara ulazi u KSW oktagon. On će za protivnika imati Brazilca Matheusa Scheffela, a borba će biti po pravilima čuvenog Pridea.

Darko Stošić se u KSW-ov oktagon vraća 24. februara. Najbolji srpski teškaš za protivnika će imati brazilskog borca Matheusa Scheffela, što će biti još jedan ozbiljan izazov u njegovoj karijeri.

KSW je odlučio da ova borba bude po pravila čuvenog Pridea. To znači da će biti dozvoljeni takozvani 'soccer kickovi', kao i udarci koljenom u glavom tokom borbe u parteru.

Pride je nekada bio najveća svjetska borilačka organizacija. Tamo su se borila najveća imena svjetske borilačke scene i bili su to obračuni koji će se zauvijek pamtiti.

31-godišnji srpski udarač je na omjeru od 19-6 u profesionalnoj karijeri, a 13 borbi je dobio nokautom.

Oglasi

S druge strane 31-godišnji Brazilac je na omjeru od 17 pobjeda i 10 poraza. Nekadašnji je finalista PFL-a, a dva puta ga je pobjeđivao hrvatski borac Ante Delija.

Poljska promocija očigledno je spremna vratiti pravila čuvenog Pridea kako bi povećala atraktivnost borbi. Soccer kickovi su odavno zabranjeni u većini MMA promocija i smatraju se izuzetno opasnim.

Ipak, mnogi ljubitelji MMA sporta smatraju kako bi ih trebali legalizovati. Apsolutno svi žele vidjeti krv u borbama i KSW im je to spreman priuštiti.

Stošić je favorit u ovom meču. Ipak, Brazilac je iskusan i opasan i sigurno će imati šta da pokaže u ovoj borbi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi