'Princ nokauta' brutalno uspavao velikog favorita - Nesretnika su dugo budili u kavezu

Težak nokaut na KSW-u

'Princ nokauta' brutalno uspavao velikog favorita - Nesretnika su dugo budili u kavezu

Midhat Šljivak

Afganistanac pod švedskom zastavom Sahil Siraj brutalno je nokautirao Ahmeda Abdulakdirova iz Austrije na KSW 87 eventu koji se održava u češkom gradu Trinecu.

Sahil Siraj je u meč protiv Ahmeda Abdulkadirova ušao kao popriličan autsajder. Kladionice mu nisu davale previše šanse za pobjedu, no on je šokirao apsolutno sve.

Afganistanac sa švedskim pasošem kojeg nazivaju i 'princ nokauta' odlučio je večeras u Trinecu da dokaže zašto nosi takav nadimak. U potpunosti je uspio u tome.

Sredinom prve runde uslijedila je brutalna serija udaraca od strane Siraja. Nizali su se jedan za drugim na glavi austrijskog borca koji je na kraju potpuno uništen.

Dugo su nesretnog Abdulkadirova budili u oktagonu. Bilo je potrebno nekoliko minuta da se probudi iz nokauta, te je uz pomoć ljekara napustio oktagon nakon ovog zaista teškog poraza.

Oglasi

'Princ nokauta', koji je inače muay thai borac porijeklom je iz Afganistana, ali se bori pod švedskom zastavom i trenira u istom klubu kao velika UFC zvijezda Khamzat Chimaev.

Njemu je ovo bio 11. meč karijere u kojoj sada ima omjer od devet pobjeda i dva poraza. Od devet pobjeda osam ih je upisao nokautom i ovaj 33-godišnjak je definitivno opasna faca.

S druge strane Ahmed Abdulkadirov je u dosadašnjoj karijeri imao samo jedan poraz, a ostvario je devet pobjeda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti