Deontay Wilder uzeo 10 miliona dolara da se 'skloni' sa puta Furyju i Joshui
Foto - EPA

Bivši WBC prvak

Deontay Wilder uzeo 10 miliona dolara da se 'skloni' sa puta Furyju i Joshui

M. Šljivak

Nekadašnji WBC prvak svijeta teške kategorije Deontay Wilder dobio je 10 miliona dolara kako bi se sklonio sa puta u planiranom obračunu Tysona Furyja i Anthonyja Joshue za apsolutnog prvaka svijeta.

Bronzani bombarder je u februaru prošle godine izgubio meč od Furyja prekidom u sedmoj rundi, ali je imao pravo da traži revanš.

Međutim, pregovori nisu išli najbolje. Timovi Furyja i Joshue su činili sve da se riješe Wildera, ali su ga morali isplatiti kako im ne bi pravio probleme tražeći revanš

Novinar ESPN-a Max Kellerman tvrdi da je Wilder uzeo između pet i 10 miliona dolara.

"Deontay Wilder mora biti isplaćen da se skloni. Kada vam se plati za to, ne radi se o nekoliko stotina hiljada dolara, već od pet do 10 miliona. Deontay će dobiti novac jer čeka", rekao je Kellerman.

Fury i Joshua potpisali su ugovore o dvije borbe ove godine. Prvi obračun bi se trebao desiti u junu ili julu, a drugi krajem godine.

Obojica bi za prvi meč trebali inkasirati po 100 miliona funti, dok će u drugom meču zaradu dijeliti 60-40 u korist pobjednika prve borbe.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi