Legendarni Foreman prognozirao veliki obračun: Ne vidim način na koji Joshua može prebiti Furyja
Foto - EPA

Čuveni šampion tvrdi

Legendarni Foreman prognozirao veliki obračun: Ne vidim način na koji Joshua može prebiti Furyja

M. Šljivak

Legendarni bokser Goerge Foreman smatra kako će u borbi za apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije Tyson Fury pobijediti Anthonyja Joshuu.

Prva od dvije borbe za apsolutnog prvaka svijeta planirana je u junu ili julu, a Foreman jedva čeka da vidi šta će se desiti.

Njegova prognoza je da će Fury pobijediti.

"Taj dečko Tyson Fury. Da biste ga pobijedili morate u ring da unesete sve što imate. Ne vidim način na koji Joshua može da ga prebije. Kupit ću ulaznice jer sam baš znatiđenjan. Ali, Tyson Fury. Vau. Kako je on uopšte dobio ime", pita se legendarni Foreman.

Legenda svjetskog boksa je najstariji šampionateške kategorije ikada, a pojaseve prvaka je osvojio sa 45 godina i 299 dana pobjedom 1994. godine protiv Michaela Moorera.

U karijeri se borio sa najvećim imenima. Izgubio je meč od Muhammada Alija, ali dobijao je Joea Fraziera čak dva puta i njemu je je 1973. godine oduzeo titule prvaka.

Naravno, karijera je ispunjena velikim obračunima i Foreman je bez ikakve dileme jedan od najvećih boksera ikad.

Promo

Top Komentari

Mele
Izgubio je i od Holyfilda u mecu za titulu, koju je na kraju ipak uspio da osvoji.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi