Wilder kao da je tražio alibi za novi poraz od Furyja: Smetala mu je konjska dlaka u rukavicama
Foto - EPA

Amerikanac se bunio zbog rukavica

Wilder kao da je tražio alibi za novi poraz od Furyja: Smetala mu je konjska dlaka u rukavicama

M. Šljivak

Tyson Fury odbranio je prethodnog vikenda pojas WBC prvaka teške kategorije.

Kralj Cigana je u Las Vegasu u 11. rundi nokautirao Deontaya Wildera i zadržao je tron teške kategorije.

Wilder ni ovaj poraz kao ni prethodni nije podnio dobro. Odbio se rukovati sa Furyjem, a pred ovaj meč imao je bizaran zahtjev kako bi se uvjerio da britanski bokser neće varati u meču.

Drugi meč ovih boraca iz februara 2020. godine kada je Wilder brutalno isprebijan u sedam rundi, izazvao je mnoge kontroverze.

Amerikanac je bio uvjeren da je Fury imao nešto u rukavicama i da su zbog toga udarci bili još teži.

"Uvjeren sam da je stavio nešto teško u rukavicu, nešto veličine jajeta i to je razlog zašto mi je oteklina na licu imala oteklinu veličine jajeta. Usprkos svemu nije uspio oboriti ovog kralja, morao si me ubiti, a na kraju si morao da završiš sudiju i nevjernog trenera kako bi me zaustavio", poručio je Wilder", istakao je Wilder nakon drugog meča aludirajući na to da je kupio njegovog nekadašnjeg trenera Marka Berlanda i optužio je ovog čovjeka da mu je sipao nešto u vodu.

Oglasi

Tako je pred treći obračun zatražio da se Furyjeve rukavice pregledaju. Neke od njih su i izrezane, a mislio se pobuniti i protiv konjske dlake koja se nalazi u njima.

"Smatrali smo da je konjska dlaka nelegalna, ali su saopštili da je to sasvim u redu", rekao je Wilder i smatra da je konjska dlaka zapravo tvrđa od pjene u rukavicama.

"Vjerujem da su pogriješili jer se vremenom raširi i postaje tanja. Na taj način će udarci biti tvrđi i osjetit ćete samo onaj mali uložak koji se nalazi ispod dlake".

"Pokušao sam ljudima iz Atletske komisije objasniti da dlaka može ići lijevo-desno, da se tako širi i da ne može ići gore-dole. Dovoljno je samo sastaviti ruke i konjska dlaka će se početi širiti i imat ćete samo šaku u rukavici. To je vrhunsko tajno oružje", govorio je Wilder pred borbu.

Međutim, predstavnici Atletske komisije Nevade nisu našli ništa nelegalno u rukavicama Tysona Furyja koji je potom u ringu još jednom pokazao klasu i brutalno je nokautirao Wildera u 11. rundi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi