Deontay Wilder brutalno nokautirao Breazealea u prvoj rundi

Spektakularan nokaut

Deontay Wilder brutalno nokautirao Breazealea u prvoj rundi

M. Šljivak

Dominic Breazeale nije uspio da šokira svijet.

Njegov san da se domogne WBC naslova teške kategorije protiv Deantayja Wildera, završen je već u prvoj rundi.

Bronzani bombarder je upisao pored svog imena još jedan brutalan nokaut. Nakon samo dvije minute borbe žestoko je pogodio protivnika i tu je bio kraj.

Breazeale nije znao gdje se nalazi. Pretrpio je žestok nokaut i za njega je ovo drugi poraz u karijeri.

Prethodno ga je pobijedio samo Anthony Joshua, ali svakako da mu je nokaut od Wildera mnogo, mnogo teži i bolniji.

Wilder sa druge strane već četiri godine čuva WBC naslov. Ovo mu je deveta odbrana pojasa, a samo ga je u ovom periodu ugrozio Tyson Fury.

Britanac je u decembru prošle godine bio veoma blizu da uzme pojas i Wilderu nanese prvi poraz u karijeri, ali ga je nesmotrenost koštala i borba je okončana neriješeno.

Wilder je tako došao do 41. pobjede. Jedini 'neuspjeh' je dakle imao neriješenim duelom protiv Furyja, a od 41 pobjede 40 ih je ostvario nokautom.

Sada svi čekaju revanš protiv Furyja ili meč za ujedinjenje svih titula sa Joshuom i vidjet ćemo hoće li do tog meča konačno i doći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi