Dešava se: Wilderu ugovor od 100 miliona dolara i borba protiv Anthonyja Joshue
Neporaženi šampioni će konačno u ring. Pregovori su već počeli i uskoro bi sve trebalo biti zvanično

Konačno gledamo veliki spektakl

Dešava se: Wilderu ugovor od 100 miliona dolara i borba protiv Anthonyja Joshue

M. Šljivak

WBC prvak svijeta u teškoj kategoriji Deontay Wilder dobio je ponudu od mreže DAZN vrijednu 100 miliona dolara.

Nakon što je odlučio da napusti Showtime, DAZN je odlučio ponuditi Wilderu ugovor od 100 miliona dolara i šansu da se do kraja godine bori za titulu apsolutnog prvaka svijeta protiv Anthonyja Joshue.

Nema dileme da će Bronzani bombarder pristati na ponudu. Ona je jednostavno sjajna i kako stvari stoje, borbu njega i AJ-ja bismo mogli gledati krajem godine.

Wilder će se o svemu oglasiti u utorak. Najavljena je press konferencija na kojoj će vjerovatno saopštiti ugovor sa DAZN-om, ali i borbu u kojoj će braniti naslov prvaka svijeta u maju protiv Dominica Breazealea.

Meč sa Joshuom trebao bi se dogoditi do kraja ove godine. Promotor Eddie Hearn, koji brine o karijeri britanskog boksera, već je najavio da bi se borba između Anthonyja i Deontayja mogla desiti u novembru ili decembru.

"Ne želim previše pričati o tome, ali imam ohrabrujuće informacije. Borba bi se mogla dogoditi. Istina timovi nisu u dobrim odnosima, ali kockice se polako slažu. Ima još dosta pregovora i vidjećemo kako će sve ići", rekao je Hearn, te je dodao:

"Postoji jasna strategija koja nas vodi do borbe. Postoji obostrani interes, ali obojica trebaju odraditi naredne mečeve. AJ ima meč sa Millerom, Wilder se bori protiv Breazealea i ako neko izgubi, sve bi propalo. Ipak, ako dobiju borbe, njihov obračun bi se mogao desiti u novembru ili decembru", rekao je Hearn.

Da bi se borba mogla dogoditi potvrdio je i WBC prvak Deontay Wilder prije nekoliko dana.

To je jasno potvrdio u razgovoru za DAZN, a njegove riječi su itekako otvorile apetite ljubiteljima boksa.

"Biće samo jedan šampion, jedna faca, jedno ime i to bi se moglo desiti uskoro", rekao je Wilder, te je dodao:

"Dobićete meč Wilder - Joshua. Volim Showtime, ovo nije oproštaj, samo zbogom na kratko vrijeme", dodao je WBC prvak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije