Wilder prijeti ubistvom u ringu: Legalno je, zašto to ne bih uradio?
Deontay Wilder ponovo ulazi u ring. Ovog puta mu je protivnik Dominic Breazeale kojeg je pobijedio samo Anthony Joshua

Pred subotnji meč

Wilder prijeti ubistvom u ringu: Legalno je, zašto to ne bih uradio?

M. Šljivak

WBC prvak teške kategorije Deontay Wilder u subotu će braniti pojas protiv izazivača Dominica Breazealea.

Neporaženi američki bokser ulazi u ring nakon šest mjeseci i neriješene borbe protiv Tysona Furyja, a Breazealu je obećao da se neće dobro provesti.

Čak je zaprijetio da će na svoju listu 'dodati i tijelo', odnosno zaprijetio je protivniku da će ga ubiti u ringu.

"Njegov život je ulog u ovoj borbi i stvarno to mislim. Još uvijek pokušavam da na rekord dodam i jedno tijelo", rekao je Wilder, te je dodao:

"Ovo je jedini sport gdje možete ubiti čovjeka i biti plaćen za to. Sve je legalno. Breazeale je tražio ovo. Neću ga štediti, jer je ovo brutalan sport. Ne pitaš za udarce u glavu, a glava ne služi za to, pitajte doktore širom svijeta da li je tako? Legalno ga mogu ubiti, zašto ne bih to iskoristio", rekao je Wilder.

Breazeale je u karijeri doživio samo jedan poraz. Izgubio je 2016. godine od Anthonyja Joshue i trenutno je na omjeru od 20-1.

Priliku za napad na WBC naslov je dobio nakon što je otkazan revanš Furyja i Wildera, a pred njim je sasvim sigurno najveća borba karijere, iako je ranije imao duel sa AJ-jem.

Sada je mnogo spremniji. Tvrdi da je spreman šokirati svijet i da će učiniti sve da postane prvi čovjek koji je pobijedio Wildera.

Bronzani bombarder je u karijeri odradio 41 meč, čak 40 je dobio od čega 39 nokautom, dok je jedan meč odradio neriješeno, posljednji protiv Tysona Furyja.

Top Komentari

Terminator
idiot
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi