"Želite meč Wilder - Joshua? Imate ga"

Deontay Wilder spreman prihvatiti meč

"Želite meč Wilder - Joshua? Imate ga"

M. Šljivak

Bokserski svijet sa velikim nestrpljenjem čeka obračun Deontayja Wildera i Anthonyja Joshue za apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije.

Iako su prethodni dogovori konstantno propadali, jer Wilder nije bio zadovoljan zaradom od meča, čini se kako je i on odlučio da pristane na obračun.

Nakon što odradi obavezni duel protiv Dominica Breazealea, gdje će braniti naslov, spreman je da ukrstri rukavice sa Joshuom.

To je jasno potvrdio u razgovoru za DAZN, a njegove riječi su itekako otvorile apetite ljubiteljima boksa.

"Biće samo jedan šampion, jedna faca, jedno ime i to bi se moglo desiti uskoro", rekao je Wilder, te je dodao:

"Dobićete meč Wilder - Joshua. Volim Showtime, ovo nije oproštaj, samo zbogom na kratko vrijeme", dodao je WBC prvak.

Očigledno je Wilder spreman da izađe iz ugovora sa Showtimeom zbog borbe sa Joshuom i to je svakako nešto što svi žele vidjeti.

AJ će u maju braniti naslove protiv Jarrella Millera u New Yorku, a do kraja godine konačno bismo mogli vidjeti ovu fantastičnu borbu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi