Službeno otkazan meč Wilder - Fury II, Amerikanac dobio novog rivala

Ništa od borbe

Službeno otkazan meč Wilder - Fury II, Amerikanac dobio novog rivala

M. Šljivak

WBC je danas službeno otkazao revanš meč između prvaka Deontayja Wildera i Tysona Furyja.

Da do drugog meča neće doći bilo je jasno nakon što je Fury potpisao ugovor sa ESPN-om, koji mu donosi 100 miliona dolara.

Činjenica da je Wilder pod ugovorom sa Showtimeom, bila je glavna prepreka za novi meč, koji je već bio dogovoren. Sve je međutim propalo, a Wilder će svoj naslov braniti protiv izazivača Dominica Breazelea.

"WBC prvak teške kategorije dužan je odraditi svoje obaveze, te je njegova naredna borba protiv Dominica Breazeala", saopšteno je iz WBC-a.

Ova organzacija je dvojici boraca dale rok do 4. aprila da se dogovore oko datuma meča i sve bi trebalo biti jasno veoma brzo.

Wilder i Fury su 1. decembra prošle godine odradili spektakularan meč. Fury je dominirao, ali je dva puta završio na podu i na kraju su sudije meč bodovale neriješeno.

Sve je vodilo ka novoj borbi. WBC je potrošio mjesece na razgovore o revanšu, ali na kraju do njega nije došlo i pitanje je hoće li se desiti u narednih godinu dana.

Zaista je to prava šteta. Svi su jedva čekali novi veliki obračun, no obojica će morati da odrade borbe sa drugim protivnicima ili više njih, prije nego se ponovo nađu oči u oči.

Wilder i Fury su u profesionim karijerama bez poraza, a jedina "mrlja" im je remi u međusobnom meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti