Detalji Mayweatherovog boravka u zatvoru: Plaćao je ubicama da ga štite, ali šta je mislio gdje ide?
(Foto: EPA)

Najgore životno iskustvo

Detalji Mayweatherovog boravka u zatvoru: Plaćao je ubicama da ga štite, ali šta je mislio gdje ide?

M. Šljivak

Jedan od najvećih boksera svih vremena Floyd Mayweather JR proveo je 2012. godine 60 dana u zatvoru.

On je zbog nasilja u porodici osuđen na tromjesečnu zatvorsku kaznu, ali je zbog dobrog ponašanja pušten nešto ranije.

Floyd je otkrio kako nije imao luksuza u zatvoru i da je preživljavao jedući Snickers i plaćajući zatvorenicima da ga čuvaju.

"Samo sam pet sati sedmično van ćelije. Moj um više nije isti. Smršao sam, pod stresom sam. Ne mogu vježbati, a to mi treba", prenose američki mediji jedno od njegovih pisama u kojem je tražio premještaj.

"To je zatvor. Šta je mislio gdje ide u luksuzni hotel?, istakao je jedan od čuvara zatvora, dok je drugi otkrio da je plaćao za svoju sigurnost.

"Plaćao je ostalim zatvorenicima da ima poseban tretman. Jedan od njih je bio i pripadnik latino bande koji je optužen za ubistvo.

"Vidio sam Mayweathera kako prilazi zatvoreniku Paulu Lopezu i kako mu govori da mu je stavio 500 dolara u knjigu i kako mu zahvaljuje što ga je čuvao".

Mayweather je nakon izlaska iz zatvora odradio još sedam borbi. Sve ih je dobio i povukao se sa rekordom od 50-0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije