Tužno priznanje krezubog i isprebijanog Rusa o dvojici ukrajinskih sportista: "Stid me..."

Ukrajinici ga uhapsili

Tužno priznanje krezubog i isprebijanog Rusa o dvojici ukrajinskih sportista: "Stid me..."

A. Čaušević

Pukovnik ruske nacionalne garde je uhapšen u četvrtak. 

Ukrajinci su uspjeli uhvatiti Astakhova Dmitryja Mikhailovicha zajedno sa još dvojicom ruskih vojnika.

Nekoliko dana kasnije krezav i isprebijani Rus se pojavio na press konferenciji na kojoj je prema tvrdnjama Ukrajinske strane govorio potpuno slobodno.

Mikhailoviwc je objasnio daje počeo da sumnja u naredbe da uđe u Ukrajinu kada je vidio dvojicu ukrajinskih boksera Oleksandra Usyka i Vasyla Lomachenka da uzimaju oružje i pripremaju se da brane svoju zemlju.

"Uvijek sam volio da ih gledam kako boksuju. Oni su moji omiljeni bokseri. Kad asam ih vidio da su uzeli oružje i da su primorani da brane svoju zemljo bilo me stid što sam došao u Ukrajinu", rekao je Mikhailovich na čijem licu se vide modrice koje je dobio prilikom hapšenja.

Mikhailovich je iskoristio priliku i da se izvini za rusku invazciju uz prouku da mnogo ruskih boraca uopšte ne želi rat.

"Ne mogu pronaći riječi da se izvinim ukrajinskom narodu. Razumijem da se Rusiji nikad neće oprostiti. Zamolit ću Ukrajinu da ruske vojnike ostavi u životu. Mnogi od njih se stide. Ne žele rat."

Usyk i Lomachenko su samo neki od mnogih poznatih sportista koji su se uključili u odbranu svoje zemlje. Tu su još braća Vitali Wladimir Klitschko, teniser Serhiy Stakhovskiy, klizačica Olga Mikutina i mnogi drugi.

Top Komentari

plemic
slabo se boksa, fali mu puno zuba, haha
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi