Dodson poručio rivalima: Ne bojte se

Borac veoma jasan

Dodson poručio rivalima: Ne bojte se

Teme:

Nakon dva neuspjela pokušaja u pohodu na titulu u muha kategoriji, John Dodson odlučio je otići stepenicu više i boriti se u bantamu. 

Dodson je pobjednik 14. sezone Ultimate Fightera, a sebe ima i veliku pobjedu nad T.J. Dillashawom, ali i zavidnu karijeru. Ipak, čelnicima UFC-a nije bilo ni malo lako naći protivnika za ovog sjajnog borca. Poslije dugog razmišljanja i pregovaranja, UFC je za njegovog rivala izabrao Manvela Gamburyana.

Dodson za narednog protivnika ima samo riječi hvale, što je potvrdio i u intervjuu za "MMA Junkie".

"Izazvao sam mnogo ljudi i svi su rekli ne, što je za mene bilo frustrijrajuće. Drago mi je što je neko na kraju, ipak, prihvatio izazov. Ovo će biti veliki test za mene jer se radi o jako kvalitetnom protivniku. Manvel je veoma jak i izdržljiv, tako da će ovo biti sigurno zanimljiva borba". 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi