UFC našao zamjenu za Cormiera

UFC našao zamjenu za Cormiera

Teme:

Daniel Cormier zbog povrede neće moći braniti titulu u poluteškoj kategoriji, ali je UFC brzo našao zamjenu za sjajnog borca.

Iako se kao mogući rival Jona Jonesa pominjao Anthony Johnson, ali i mnogi drugi, za privremeni pojas boriće se Ovince St. Preux.

U pitanju je 32-godišnji borac koji u MMA karijeri ima omjer 19-7, dok je u najvećoj svjetskoj organizaciji zabilježio 7 pobjeda i dva poraza.

U posljednjem nastupu ostvario je trijumf protiv Rafaela Cavalcantea, a prethodno je poražen od Glovera Teixeire. 

Sa druge strane, Jones je posljednji nastup imao 3. januara 2015. godine kada je odbranio titulu u duelu sa Cormierom, ali mu je nakog toga oduzeta zbog izazivanja saoraćajne nesreće i niza drugih problema sa zakonom.

Podsjetimo, UFC 197 na programu je 23. aprila u Las Vegasu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije