Odabrane sudije za UFC 197, Cormier nezadovoljan

Odabrane sudije za UFC 197, Cormier nezadovoljan

Teme:

UFC 197 sve je bliže, a do spektakla ostalo je nešto više od četiri sedmice.

Event u Las Vegasu predvodiće borba između sadašnjeg i nekadašnjeg prvaka u poluteškoj kategoriji, Daniela Cormiera i Jona Jonesa, a na spisku je još nekoliko veoma interesantnih duela, između ostalog i borba za naslov u muha kategoriji između Demetriousa Johnsona i Henryja Cejuda.

Najveća svjetska organizacija već je odredila sudije za tu priredbu, a glavne dvije borbe sudiće Herb Dean i Big John McCarthy.

Zanimljivo je da je Dean dobio tu čast da ponovo sudi borbu između Cormiera i Jonesa, a s tim je najveće nezadovoljstvo izrazio trenutni prvak koji je kao razlog  naveo činjenicu da je u tom prvom dvoboju u završnim rundama Dean previše dozvoljavao Jonesu odgađanje akcije.

Ukoliko dođe do sudačke odluke, nju će donijeti Sal D’Amato, Junichiro Kamijo i Chris Lee.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi