Dogovoren još jedan bokserski spektakl

Usyk brani titule protiv Bellewa

Dogovoren još jedan bokserski spektakl

Midhat Šljivak

Jedan od najboljih boksera današnjice, Ukrajinac Oleksandr Usyk, braniće titule prvaka cruiser kategorije 10. novembra u Manchesteru protiv Britanca Tonya Bellewa.

Usyk je nedavno potpisao ugovor sa poznaim menadžerom Eddiejem Hearnom i bilo je jasno kako mu slijedi borba u Velikoj Britaniji.

Imaće Usyk veliki izazov u liku Tonyja Bellewa (30-2-1) koji će mu pokušati oduzeti četiri titue prvaka svijeta koje Usky drži.

Ovo bi 35-godišnjem Bellewu trebao biti posljednji meč u karijeri. Želi se oprostiti u velikom stilu i pokušaće da oduzme titule nepobjedivom Ukrajincu (15-0).

Ono što je izvjesno je to da nas čeka pravi bokserski spektakl u kojem ćemo sasvim sigurno uživati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti