Dublin ne priprema doček za McGregora

Ne priznaju MMA kao sport

Dublin ne priprema doček za McGregora

Dž. Mrakić

Conor McGregor prije nekoliko dana postao je novi neprikosnoveni prvak UFC-a u perolakoj kategoriji, nakon što je poslije samo 13 sekundi porazio do tada 10 godina neporaženog Josea Alda. 

McGregor je definitivno jedan od najpoznatijih Iraca današnjice, međutim to ne znači mnogo Gradskom vijeću Dublina.

Gradsko vijeće glavnog irskog grada ne planira doček dobrodošlice za McGregora, a novom UFC- ovom prvaku nisu naklonjeni ni iz Sportskog vijeća Republike Irske, koji, prema njihovim riječima, ne priznaju MMA kao sport.

„Notorius“ se još nije izjasnio po pitanju ove odluke, a mnogobrojni fanovi jedne od najvećih zvijezda UFC-a već su počeli potpisivati peticiju za nadležne organe kako bi se doček ipak održao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.