McGregor za 13 sekundi pomeo Alda i došao do titule!

Jedan udarac je bio dovoljan

McGregor za 13 sekundi pomeo Alda i došao do titule!

Conor McGregor je u glavnoj borbi na UFC 194 u Las Vegasu neočekivano lako savladao Josea Alda i tako stigao do titule prvaka perolake kategorije.

Spektakl je opravdao očekivanja, ali je borba trajala manje nego što je to iko mogao očekivati. Okršaj McGregora i Alda se dugo najavljivao i čekao, a na kraju se pretvorio u borbu koja je trajala svega 13 sekundi.

Prvih 10 sekundi proteklo je u početnom ispitivanju snaga. Dva borca su se odmjeravala, nakon čega su i jedan i drugi krenuli krošeom. Irski borac je bio brži i precizniji, lijevom rukom pogodio Alda direktno u lice i ekspresno završio posao.

“Niko ne može tako pogoditi ljevicom. Aldo je moćan i brz, ali preciznost pobjeđuje snagu, a tajming pobjeđuje brzinu. Aldo je sjajan prvak i zaslužio je da borba taje duže. Na kraju, preciznost uvijek pobjeđuje snagu, a to bi se dogodilo prije ili kasnije”, poručio je nakon borbe McGregor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti