Koliko će Aldo i McGregor večeras zaraditi?

Veliki okršaj

Koliko će Aldo i McGregor večeras zaraditi?

Dž. Mrakić

Za samo nekoliko sati ljubitelji borilačkih vještina imat će priliku svjedočiti najiščekivanijoj borbi godine.

U perolakoj kategoriji UFC-a u borbi za ujedinjenje naslova suočit će se velikani Jose Aldo (25-1-0) i Conor McGregor (18-2-0).

McGregor se 11. jula ove godine trebao boriti s Aldom, međutim kako je prvak bio povrijeđen, Irac se borio sa Chadom Mendesom, kojeg je porazio tehničkim nokautom i osvojio titulu privremenog prvaka svijeta.

Nekoliko sati prije velikog okršaja na UFC 194 eventu obznanjene su i cifre koje će spomenuti dvojac zaraditi večerašnjom borbom.

McGregor, jedan od najpopularnijih „eksponata“ UFC-a, zaradit će 500 hiljada dolara bez obzira na to hoće li ostvariti pobjedu ili ne.

S druge strane, neprikosnoveni prvak Aldo istu cifru moći će zaraditi samo pobjedom, dok će u slučaju poraza zaraditi 400 hiljada dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.