Transparentom uvrijedio ženu UFC zvijezde, dobio je šaku, pa se kukavički povukao
Dustin Poirier je izuzetno vezan za suprugu Jolie s kojom je u braku još od tinejdžerskih dana (Foto: Screenshot)

Dobro je prošao

Transparentom uvrijedio ženu UFC zvijezde, dobio je šaku, pa se kukavički povukao

M. Šljivak

Neimenovani muškarac odlučio je transparentom brutalno uvrijediti UFC zvijezdu Dustina Poiriera i njegovu suprugu Jolie tokom parade u gradu Youngsville u američkoj saveznoj državi Louisiana. Kopirao je riječi Conora McGregora i baš kao i Irac dobio je batine.

Dustin Poirier je u dva meča zaredom pobijedio Conora McGregora. Nakon druge pobjede u kojoj je Irac slomio nogu, on je odlučio da, bahato kao i uvijek, uvrijedio Dustina i njegovu suprugu Jolie.

Dok je ležao sa slomljenom nogom Conor je vrijeđao riječima: "Tvoja supruga mi je slala poruke" (Your wife is in my DM's) i ova rečenica je postala poznata širom svijeta.

Zbog toga se proteklog vikenda na karnevalu jedan gospodin odlučio uvrijediti Poiriera i njegovu suprugu na isti način. Bolje da nije.

On je znao da će se Poirer i supruga pojaviti kao učesnici karnevala. Napisao je poruku "Hey Dustin, Your wife's in my DM's" na papiru i odlučio ju je pokazati Dustinu i Jolie koji su pozdravljali publiku s džipa.

Dustin nije odmah reagovao naglo već je ovog 'gospodina' pozvao da mu priđe. Nesretnik je pomislio kako se UFC zvijezdi dopala njegova šala i da ga želi pozdraviti te se približio sjajnom udaraču.

Oglasi

Uslijedio je šamar. Imao je bahati čovjek sreće da ga Poirier nije zakačio na pravi način, ali ga je nekadašnji privremeni šampion lake kategorije pozvao da se obračunaju i krenuo je sići s džipa.

Međutim, kukavica od čovjeka je pobjegla. Nestao je u masi i tako je vjerovatno izbjegao dobre batine, jer nikakve šanse ne bi imao protiv fantastičnog UFC borca.

Ljubitelji MMA sporta složni su da je reakcija UFC borca bila sasvim normalna jer bi svi pravi muškarci na ovakav način stali u zaštitu svoje supruge.

Dustin Poirier je godinama unazad prava MMA zvijezda i mnogima je omiljen borac. U karijeri je odradio 37 borbi i ima učinak od 29 pobjeda, sedam poraza i jedan no contest meč.

Posljednju borbu odradio je u novembru prošle godine kada je prekidom u trećoj rundi savladao Michaela Chandlera.

Oglasi