Plava bombarderka prozvala Khabiba zbog teških riječi: "Taj posao cure vole, ja sam uživala"
Foto - Instagram / EPA

Ebanie Bridges jasna

Plava bombarderka prozvala Khabiba zbog teških riječi: "Taj posao cure vole, ja sam uživala"

M. Šljivak

Atraktivna bokserska Ebanie Bridges (36) odlučila je javno prozvati čuvenog Khabiba Nurmagomedova zbog njegovih izjava iz prošlosti o ring djevojkama.

Australka koja nosi naziv Plava bombarderka smatra da bi Khabib trebao gledati svoja posla i ne oduzimati nikom posao.

"Koja je svrha ring djevojaka? Smatram da su najnepotrebnije osobe u svijetu MMA? Koja im je funkcija? Šta rade? Recite mi da i ja znam, molim vas", rekao je tada Khabib.

Ebanie Bridges je odlučila da reaguje na ove riječi. Plava bombarderka prozvala je legendu da nema pojma o čemu govori.

"Zašto likovi koji ne znaju ništa o nama pokušavaju da nam uzmu posao. Taj posao cure vole. Ja sam uživala raditi to i ne smatram da su cure beskorisne. Voljela sam biti dio showa, biti plaćena i gledati sve te borbe".

Ebanie je od profesorice matematike i ring djevojke postala bokserska zvijezda. Trenutno drži IBF pojas, a svijet je osvojila atraktivnim nastupima na vaganju gdje dolazi poprilično oskudno obučena. Smatra da tu nema ništa loše kao i u ring djevojkama.

"Možda želim da zaradim novac i da niko ne odlučuje za mene. Boks ne može postojati bez ring djevojaka. Ništa tu nije seksistički", istakla je ona.

Ebanie Bridges je u profesionalnoj karijeri odradila devet borbi. Ima učinak od osam pobjeda i jednog poraza.

Ova 36-godišnjakinja međutim je mnogo veću pažnju stekla svojim objavama i snimcima koje postavlja i zaludila je mnoge muškarce širom svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi