Skupa su teški 294 kilograma, važe za najjače ljude svijeta i nesporazume će riješiti pesnicama
Foto - Screenshot

Planina protiv Halla

Skupa su teški 294 kilograma, važe za najjače ljude svijeta i nesporazume će riješiti pesnicama

Midhat Šljivak

Dubai će u vikendu koji je pred nama ugostiti jednu od najluđih borbi ikad.

U ringu će se naći dva čovjeka koja su među najsnažnijim ljudima svijeta Hafthor Bjornsson i Eddie Hall.

Nakon rivalstva u podizanju velikih težina dogovorili su se da održe boks meč. Međutim, pandemija je nekoliko puta odgađala njihove duele, no sad više nema nikakvih prepreka.

Sve je spremno za veliki okršaj, obavljeno je i vaganje, a skupa su ova dvojica snagatora teški nevjerovatna 294 kilograma. To znači da su obojica u posljednjih mjesec dana izgubila po nekoliko kilograma.

Hall je teži 10 kilograma. Trenutno je na 152 kg, dok vaga Bjornssonu pokazuje 142 kg. Ipak, veliku prednost u visini ima Islanđanin koji je visok 206 centimetara, a Englez je visok 190.

Organizatori ovog meča potrudili su se da ne dođe do obračuna između dvojice snagatora. Pred njih su postavili prepreke i gledali su se oči u oči s nekoliko metara udaljenosti.

Popularni 'Planina' iz serije 'Igra prijestolja' Hafthor Bjornsson je favorit u ovom meču. On ima više iskustva u ringu jer je već odradio tri borbe, dok je Hallu ovo debi.

S obzirom na snagu ove dvojice teškaša možemo itekako očekivati brutalne udarce i moguć je težak nokaut.

Borba će biti održana u šest rundi od po dvije minute.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi