Borci čekaju odgovor Iron Pukija - Mnogi su spremni dokazati da nije onaj kakvim se predstavlja
Edin Puhalo nakon borbe s posljednjim protivnikom iz Francuske

Svi traže objašnjenja

Borci čekaju odgovor Iron Pukija - Mnogi su spremni dokazati da nije onaj kakvim se predstavlja

M. Šljivak

Edin Puhalo jučer je u Njemačkoj pobijedio Francuza Sirila Makiadija prekidom u trećoj rundi, a njegova nova sumnjiva pobjeda izrvoltirala je brojne borce iz naše zemlje. Oni su odlučili javno progovoriti i prozvati takozvanog Iron Pukija da je obični prevarant, a ne šampion Evrope kakvim se predstavlja.

Edin Puhalo izrevoltirao je brojne bh. borce. Nakon što je došao do nove sumnjive pobjede u karijeri i, po njegovim navodima, pete odbrane naslova prvaka Evrope, javili su se brojni borci iz naše zemlje koji smatraju da bi laži koje iznosi Puhalo trebale konačno prestati i da bi se trebalo zaustaviti varanje publike u Bosni i Hercegovini.

Dosta je onih koji su spremni i ukrstiti rukavice s Puhalom kako bi dokazali da nije najbolji ni u svojoj 'avliji', a kamoli da je prvak Evrope. Spremnost da ga dočeka u ringu iskazao je Damir Beljo, ali i sjajni bh. bokser Džemal Bošnjak.

Javnu raspravu je na svom Facebook profilu pokrenuo poznati bh. borac Adnan Redžović. On je prvi odlučio prozvati Puhala za lažiranje mečeva, a raspravu možete čitati OVDJE.

I dok se čeka odgovor Iron Pukija ne sve navode koji su iznijeti prema njemu od strane poznatih lica s borilačke scene, pokušat ćemo vam dočarati boksere s kojima se dosad susreo Puhalo.

Oglasi

Puki ima omjer od 23 pobjede i jednog poraza. Poraz je došao od poznatog crnogorskog borca Dilana Prašovića koji je potpuno izdominirao Puhala i meč je završen u devetoj rundi

Crnogorac je imao i napade na titulu prvaka svijeta po verzijama IBF i WBO, ali je gubio mečeve od Britanaca Lawrencea Okolieja i Isaaca Chamberlaina.

Što se ostalih boraca tiče koje je Puhalo pobjeđivao to su uglavnom bili nerangirani ili slabo rangirani borci po poznatom BoxRecu. Dovođeni su borci sumnjive prošlosti, skorova i momci koji su lagano padali.

Naravno, dosta je onih koji karijere grade pobjedama nad slabijim bokserima. Ipak, borce u Bosni i Hercegovini vrijeđa to što Puhalo svoje protivnike javnosti predstavlja kao vrhunske boksere i velike šampione.

Oglasi

Pogled na BoxRec jasno pokazuju da to oni nisu. Protivnici su uglavnom bili nerangirani (bez zvjezdica), petorica su imala jednu zvjezdicu, odnosno rangirani su među 8100 boksera svijeta, a dvojica su imala dvije zvjezdice, što znači da su među najboljih 2700 boksera.

Međutim, ono što je najviše naljutilo njegove kolege je izjava pred posljednji meč u kojem je Puki saopštio kako se bori bez podrške države i po mišljenju mnogih ne zaslužuje ni sponzore koje ima, a koji su jaka imena.

"Razočaran sam odnosom države prema nama, isto kao da nas ima milion s ovakvim rezultatima, pa da nema dovoljno budžeta za nas. Apelujem i molim ih da se to promijeni".

"Oni nemaju dovoljno svijesti koliko je teško u bilo čemu biti prvak Evrope, a ne u jednom od najtežih sportova. Peti put se borim za prvaka Evrope, a to se ne može uraditi na sreću. Peti put idem u Njemačku bez podrške države, to je sramotno. Neću šutjeti na sve to, ne dozvoljava mi karakter, niti mogu podnijeti da s ovakvim rezultatima idem da se borim sa svjetskim velesilama bez podrške države", poručio je Iron Puki.

Edin Puhalo definitivno bi trebao odgovoriti na brojne prozivke kolega. Nevjerovatna je činjenica da većina poznatih boraca nema pozitivno mišljenje o njemu i njegovim rezultatima i to je jasan dokaz da nešto nije kako treba.

Ljubomora na rezultate koju mnogi spominju zadnja je opcija u ovom slučaju. Svi oni koji su prozvali Puhala žele samo da dokaže u ringu da je zaista šampion i da ne predstavlja svoje borbe kao vrhunske, kada to one nisu.

Top Komentari

zajid08
Objektivan autor clanka, nema sta....
1 0
user1574859714
Kod nas sve prvaci necega.Organizuje ae neki turnir odmah prvak evrope. Ako si wbc ugc ili k1 prvak onda si pravi sampion. Da je ovoliko dobar, do sad bi ga neko vec zvao da boksuje na vecem nivou.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi