Čuveni Evander Holyfield se vraća u ring
Foto - Instagram

Sa 58 godina

Čuveni Evander Holyfield se vraća u ring

Midhat Šljivak

Nekadašnji prvak svijeta teške kategorije Evander Holyfield (58) vraća se u ring.

Ovaj 58-godišnjak borit će se protiv nekadašnje MMA zvijezde Vitora Belforta 11. septembra u Kaliforniji, a u meč ulazi kao zamjena još jednoj legendi Oscaru De La Hoyi.

Osam dana prije meča De La Hoya je pozitivan na koronavirus. Organizatori su uspjeli da brzo reaguju i da angažuju Holyfielda.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CSMX0BqLxPK/[/instagram]

Jedina preostala prepreka za potvrdu meča je atletska komisija Kalifornije. Potrebno je da oni odobre meč i odluka se očekuje uskoro.

Ako eventualno ne budu dali saglasnost za ovu borbu, kompletan događaj bi mogao biti premješten na Floridu.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CL8A9s-hZl-/[/instagram]

Evander Holyfield je posljednji meč odradio 2011. godine. Najavljivao je međutim svoj povratak koji bi se sad mogao i desiti.

Belfort (44) je sa druge strane posljednji MMA meč odradio 2018. godine i zatim se potpuno posvetio boksu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi