Fedor Emelianenko želi revanš sa Werdumom

Slavni ruski borac u intervjuu za Epic MMA

Fedor Emelianenko želi revanš sa Werdumom

San mnogih MMA fanova je da vide Fedora Emelianenka u UFC-u. Legedarni ruski borac zadivio je cijelu planetu u posljednjih desetak godina, a svoju slavu najviše je stekao u Prideu gdje je zabilježio mnoštvo spektakularnih pobjeda. 

Iako se smatra ikonom ovog sporta, Fedor je promjenom organizacije doživio tri veoma teška poraza. Nakon 27 uzastopnih pobjeda, Rus je prvi put pognute glave napustio oktagon 26. juna 2010. kada je bolji od njega bio sadašnji UFC prvak Fabricio Werdum. Brazilac je dobio okršaj nakon samo jednog minuta borbe, a nakon toga Fedor je vezao poraze i od Antonija "Bigfoot" Silve i Dana Hendersona. Svakako da je to ostavilo gorak ukus kod ruskog borca, koji prema posljednjim izjavama i dan danas razmišlja o eventualnim revanšima. 

Kako je istakao u intervjuu za "Epic MMA", najviše je zainteresovan za borbu sa Brazilcem Fabriciom Werdumom, te je i dalje u kontaktu sa čelnicima najveće svjetske organizacije.

"U nekoliko navrata govorili smo o revanšu sa Werdumom. Ja sam za to i moja vrata su uvijek otvorena. Mislim da ne moram više nikome ništa dokazivati, ali želim da se i dalje borim sa najboljima".

Fedor je govorio i o njegovom narednom nastupu.

"Ne mogu vam otkriti sve detalje, međutim, moja sljedeća borba održaće se u Rusiji", dodao je on.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi