Singh priznao: Bojim se Fedora

Izjave na press konferenciji

Singh priznao: Bojim se Fedora

Dž. Mrakić

Nakon što je javnost saznala da će Jaideep Singh biti novi protivnik Fedora Emelianenka u meču koji će označiti njegov povratak MMA sportu, ubrzo se oglasio Jaideepov trener, ali i sam borac.

Na press konferenciji obojica su dali mišljenje o predstojećoj borbi, a javnost su, svaka na svoj način, zaintrigirale obje izjave.

"Lagao bih kada bih rekao da se ne bojim. Ipak, trenirao sam u SAD-u i sparingovao s bivšim prvakom UFC-a u teškoj kategoriji Cainom Velasquezom. Osjetio sam da je on mnogo opasniji od Fedora. Nije se borio tri godine i to će utjecati na njega“, izjavio je sada vjerovatno najpoznatiji MMA borac koji do slave nije došao velikim postignućima, nego kontroverznom odlukom promocije.

Nešto kraću izjavu dao je i trener ovog bivšeg kikboksera, čija je izjava privukla još više pažnje od one borčeve kako osjeća strah.

"Ukoliko bude sposoban primijeniti sve vještine koje posjeduje, nokautirat će Fedora jednim udarcem. Bit će to veliko iznenađenje“, bile su pomalo nerealne riječi Jaideepovog trenera.

Nikome zapravo nije jasno zašto će borac koji je imao dvije MMA borbe u karijeri označiti ovako velik događaj, međutim iz Rizin promocije se i nisu nešto posebno trudili da obrazlože ovu odluku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.