Ferguson saznao da je UFC 249 otkazan pa reagovao prilično neočekivano

Trebao biti zvijezda večeri

Ferguson saznao da je UFC 249 otkazan pa reagovao prilično neočekivano

Američki MMA borac i trenutno jedna od najvećih UFC zvijezda Tony Ferguson prilično mirno prihvatio je činjenicu da je UFC 249 eventu otkazan.

Vlasnik UFC-a Dana White učinio je sve kako bi se ova manifestacija održala uprkos tome što je pandemija koronavirusa zaustavila sve u svijetu sporta.

White je prvo učinio sve kako bi spasio glavnu borbu večeri Tony Ferguson - Khabib Nurmagomedov, ali nakon što je postalo jasno da se Khabib neće moći boriti jer je 'zaglavio' u Rusiji Dana je Fergusonu našao novog protivnika i to Justina Gaethjeja.

I ovo je također trebala da bude vrlo zanimljiva borba ali ona kao i sve ostale na ovom eventu je otkazana radni pandemije.

Kada je Tony saznao za to, reagovao je prilično mirno što je sve iznenadilo.

"Pa dobro, nastavit ću da treniram.", poručio je on i dodao: "Svaki put kada se probudim ujutru, kada radim svoj posao, molim se i treniram, zagrlim svog sina, poljubim suprugu... Samo ću nastaviti ono što uvijek radim".

Inače, ovakva reakcija je prilično neočekivana iz razloga što je Ferguson vrlo burno reagovao kada je čuo da od borbe protiv Khabiba neće biti ništa. Nurmagomedov nije mogao iz Rusije doći u SAD pa je Ferguson nakon svega rekao kako je mogao ranije doći na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država, odnosno u vrijeme dok su granice još uvijek bile otovrene. Prema njegovom mišljenju, Khabib je samo našao alibi kako ne bi ušao u ring s njim.

"Iznerviran sam. Mogao je ostati ovdje. Bio je u Abu Dhabiju, imao je šansu da se vrati prije nego što se granice zatvore u Rusiji. Ipak, odlučio je da ode u Dagestan i da ne završi kamp. Taj lik ne želi da se bori, uplašen je i bježi. Treba mu oduzeti pojas", poručio je tada Ferguson.

To je bio već peti put da se njihova međusobna borba otkaže, a nakon što je otkazao čitav event postoji mogućnost da će ponovo biti dogovorena upravo njihova borba i to odmah nakon što pandemija prođe. U svakom slučaju navijači bi radije vidjeli taj okršaj nego onaj između Fergusona i Gaethjeja.

Svemu dodajmo da se UFC 249 event trebao održati 18. aprila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi