Gaethje otkrio taktiku za meč s Fergusonom: Napast ću noge i tijelo, a zatim ga uspavati

Želi privremeni pojas

Gaethje otkrio taktiku za meč s Fergusonom: Napast ću noge i tijelo, a zatim ga uspavati

Midhat Šljivak

Justin Gaethje izabran je kao zamjena za Khabiba Nurmagomedova u borbi protiv Tonyja Fergusona.

Koronavirus je zaustavio Dagestanca u odbrani naslova prvaka UFC-a lake kategorije, pa će Ferguson i Gaethje odlučiti o privremenom prvaku.

Obojica boraca uvjerena su u svoju pobjedu, a Gaethje je otkrio na čemu će bazirati svoju borbu.

"Dobio sam perfektnog partnera za ples. Zavlači se na mračna mjesta, ne umara se, može se tući danima, a ja udaram kao Mack kamion. Zato kad ga udarim, otići će na spavanje. Posjedujem neke od najboljih vještina za završetak borbe u kompletom UFC-u", rekao je Gaethje i dodao je:

"Napast ću mu tijelo, pa noge i kada bude obratio pažnju na to, udart ću ga u glavu i poslati na spavanje. Ako to ne učinim mogao bi me posjeći laktovima i vjerovatno ugušiti u kasnoj fazi borbe. Računam na svaki scenarij borbe, ali ne idem tamo da bih razočarao porodicu i sebe", rekao je Gaethje.

Justin Gaethje je u karijeri na omjeru od 21-2, a poraze je doživio od Eddieja Alvareza i Dustina Poiriera.

Od 21 pobjede u karijeri 18 ih je upisao nokautom, jednom predajom i dva puta odlukom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti