Velika pobjeda za Hrvata: Filip Hrgović u 12. rundi završio McKeana

Sjajna borba The Animala

Velika pobjeda za Hrvata: Filip Hrgović u 12. rundi završio McKeana

Midhat Šljivak

Hrvatski bokser Filip Hrgović pobijedio je večeras u Londonu Australca Demseyja McKeana prekidom u 12. rundi.

Do 16. pobjede u profesionalnoj karijeri došao je poprilično uvjerljivo protiv do večeras neporaženog Australca.

Hrgović od samog početka dominira borbom. Vidjela se znatna razlika u kvaliteti boksa jer McKean dosad nije imao protivnika koji bi mu donio probleme.

The Animal je slao žestoke udarce od prve runde. McKean je držanjem pokušavao usporiti hrvatskog boksera, no Hrgović je iz runde u rundu marljivo sakupljao poene kod sudija.

Nije Australac imao pravo rješenje za borbu koju je radio Hrgović. I dalje je radio veoma prljavo, konstantno je držao ruke, a sudija kao da nije želio vidjeti.

Defanzivno je Hrgović također radio dosta dobro. McKean je tek u osmoj rundi bio nešto aktivniji, no već u narednoj devetoj rundi Hrgović kreće žestoko na protivnika.

Oglasi

Pogađao je Filip Australca koji ga je konstantno držao i zaista je nevjerovatno da je McKean još uvijek bio na nogama nakon teških udaraca koje je primio.

Umor se na obojici osjećao u 10. rundi. Mnogo su sporije izgledali, ali Hrgović je taj koji je završio posao u 12. rundi. Pao je težak udarac koji je završio Australca i Hrvat je stigao do pobjede.

Hrgoviću je ovo 16. pobjeda u karijeri (16-0) i svi se nadaju da će konačno dobiti šansu za napad na svjetsku titulu.

S druge strane Demsey McKean je doživio prvi poraz u karijeri i sada je na omjeru od 22-1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi