Šta to radi tu? Na Hrgovićevom sučeljavanju viđen možda i najočajniji potez u boksu ikada

Čega se samo dosjetio De Mori

Šta to radi tu? Na Hrgovićevom sučeljavanju viđen možda i najočajniji potez u boksu ikada

Admin Čaušević

Filip Hrgović i Marko De Mori su obavili vaganje, a zatim i sučeljavanje pred njihov okršaj u subotu. Tokom sučeljavanja viđen je možda i najočajniji potez u boksu ikad.

S namjerom da nadmurdi i na neki način mentalno nadjača Hrgovića, De Mori se pobrinuo za očajan potez tako što je na pozornicu donio jastuk.

Nakon obavljanog vaganja uslijedilo je poziranje i sučeljavanja. Tada se De Mori popeo na jastuk samo da bi bio viši od hrvatskog boskera.

Hrgović je sve mirno posmatrao i nije obračao pažnju na svog sutrašnjeg rivala koji se stigao u trenerci i dubokoj obući.

Inače, pred sutrašnji meč De Mori je dva kilograma lakši od El Animala. Australac vaga 109.7 kg, a Hrvat ima 111.5 kg.

Oglasi

Što se tiče visine Hrgović je taj koji je u prednosti 198 cm naspram 188 cm pa i nije čudo zašto je De Mori donio jastuk na binu.

Tokom dugo najavljivanog "Dana obračuna" bit će obavljeno nekoliko borbi, a Hrgović i De Mori bi se trebali boriti oko 18 sati po centralnoevropskom vremenu pošto je njihova borba druga po redu.

Hrgović u meč ulazi s omjerom od 16-0, a Mark de Mori je u 45 borbi na učinku od 41 pobjede, dva poraza i dva neriješena meča.

Nakon duela sa De Morijem Hrgovića još veća borba čeka sljedeće godine kada će napasti IBF pojas. Kazao je da mu je svejedno ko će mu biti rival.

"Ko god mi stane na put, prebit ću ga! Svejedno mi je hoće li to biti Fury, Usyk ili neko treći, ali iduće godine osvojit ću titulu i postati prvi Hrvat s pojasom svjetskog prvaka", poručio je Hrgović.

Vrhunac večeri bit će okršaj Anthonyja Joshue i Otta Wallina, koji će iznjedriti idućeg Hrgovićeva protivnika u slučaju da Fury i Usik dogovore revanš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi