Totalni obrt na vidiku: Englezi u "ludoj" teoriji otkrili narednog protivnika Filipa Hrgovića

Tvrdnje uglednog Daily Maila

Totalni obrt na vidiku: Englezi u "ludoj" teoriji otkrili narednog protivnika Filipa Hrgovića

A. Čaušević

Ni sam Filip Hrgović ne zna ko će mu biti sljedeći rival. Nakon što je Anthony Joshua brutalno nokautirao Francisa Ngannoua britanski Daily Mail je donio zanimljivu teoriju o narednom rivalu hrvatskog boksera. 

Mnogi se pitaju ko je sljedeći rival za Joshuuu, a prema tvrdnjama Daily Maila najveće šanse za to ima Hrgović koji je neporažen u dosadašnoj karijeri.

"Hrgović je ozbiljan konkurent, sa 17 pobjeda - 14 nokautom - i bez poraza u dosadašnjoj karijeri.

Nakon što je Joshua pobijedio Otta Wallina u decembru, Eddie Hearn je sugerisao da će se Joshua sljedeći put vjerovatno boriti protiv Filipa Hrgovića za upražnjenu IBF titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

Usyk trenutno drži IBF titulu, kao i WBO i IBO pojaseve. Fury je WBC prvak.

Oglasi

Nakon njihove borbe u maju i već upisanog revanša, ako Usyk na kraju pobijedi, vjerovatno će se povući i osloboditi pojas. Ako Fury pobijedi, vjerojatno će isprazniti pojas kako se ne bi morao boriti s njegovim obveznim izazivačem - Hrgovićem - i kako bi mogao potražiti unosniju borbu negdje drugdje.

Vjerovatnost je da će Hrgović se morati boriti s nekim zbog upražnjene IBF titule, a taj bi neko mogao bi biti Joshua", tvrde Englezi.

Poslije pobjede Joshue nad Ngannouaom Hearn je kazao da Britanac želi ići na pobjednika duela Fury - Usyk međutim upitno je koliko je to izvodljivo zbog najavljenog revanša.

"Ekselencija je rekla da ćemo u slučaju pobjede večeras ići na pobjednika meča Oleksander Usyk - Tyson Fury.

"Rekao sam vam da će se vratiti i da će postati apsolutni šampion svijeta. Dole je sjajan borac Tyson Fury. Molim te, molim te pobijedi Oleksandera Usyka 18. maja jer ti obećavam najveću borbu u historiji sporta kada će Anthony Joshua uzeti pojaseve apsolutnog prvaka svijeta", poručio je Hearn pred svima.

Ipak, postavlja se pitanje koliko je to ostvarivo jer teorija koju su iznijeli Englezi se čini mnogo izvjesnijom nego od samog okršaja Joshue i pobjednika duela Usyk - Fury jer bi u tom slučaju Joshua na naredni meč morao čekati oko godinu zbog cijele procedure.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi