Filip Hrgović večeras je 'ispaljen' kao da je potpuno nebitan lik u svijetu boksa
Eddie Hearn saopštio je velike vijesti za svijet boksa

El Animal ne ide u ring s Joshuom kako se nadao

Filip Hrgović večeras je 'ispaljen' kao da je potpuno nebitan lik u svijetu boksa

M. Šljivak

Hrvatski bokser Filip Hrgović očigledno neće u ring s Anthonyjem Joshuom za IBF pojas prvaka svijeta. Promotor Eddie Hearn je večeras istakao da AJ nakon borbe s Ngannouom ide na pobjednika duela za apsolutnog prvaka svijeta između Oleksandera Usyka i Tysona Furyja.

Filip Hrgović se uzaludno nadao da će za protivnika u borbi za IBF pojas imati Anthonyja Joshuu. Nakon večerašnje pobjede Britanca nad Francisom Ngannouom, promotor Eddie Hearn saopštio je da AJ sada čeka borbu apsolutnog prvaka svijeta između Oleksandera Usyka i Tysona Furyja, koja se 18. maja održava u Saudijskoj Arabiji i borit će se s pobjednikom tog meča.

"Ekselencija je rekla da ćemo u slučaju pobjede večeras ići na pobjednika meča Oleksander Usyk - Tyson Fury. U oktobru je ovdje bio šou na kojem su odlučivali o najopakijem čovjeku na svijetu. To nisu trebali napraviti tad već večeras jer gledate u najopakijeg čovjeka na svijetu. Gledate u najboljeg teškaša na svijetu. Bez ikakve dileme, ne postoji čovjek koji ga može pobijediti", govori Hearn i nastavlja:

"Rekao sam vam da će se vratiti i da će postati apsolutni šampion svijeta. Dole je sjajan borac Tyson Fury. Molim te, molim te pobijedi Oleksandera Usyka 18. maja jer ti obećavam najveću borbu u historiji sporta kada će Anthony Joshua uzeti pojaseve apsolutnog prvaka svijeta."

"On ne koristi nikakve prečice, uvijek je u dvorani, radi. Inspiracija je mladima. Neće ga niko pobijediti, najbolji je na svijetu i ovo je jedan od najtežih nokauta ikad viđenih. Uništio je Francisa Ngannoua. Ovaj čovjek je divljak, zvijer, najbolji teškaš na svijetu i jedva čekam da pobijedim Furyja", rekao je Hearn skoro u jednom dahu.

Oglasi

El Animal se tako uzaludno nadao da će mu Joshua biti protivnik narednog ljeta. Ponovo je hrvatski teškaš 'ispaljen' kao da ne postoji u teškoj kategoriji i očigledno da će morati u ring s nekim manje poznatim licem.

Ove riječi Eddieja Hearna vjerovatno su žestoko razočarenje za Hrgovića i njegov tim. Oni su očekivali borbu s Joshuom na ljeto za IBF pojas, no to se očigledno neće dogoditi.

Naravno, postoji mogućnost da AJ ipak uđe u ring s njim ako pojas IBF-a ostane upražnjen, ali za to su jako male šanse jer Saudijci organizuju sve i s novcem završavaju apsolutno sve stvari u svijetu boksa.

Oglasi

Filip Hrgović: "Ja sam najbolji na svijetu"

Filip Hrgović je nedavno samouvjereno tvrdio kako je on najbolji teškaš svijeta i da je spreman ugasiti Joshuu.

"Ja sam najbolji teškaš na svijetu i čekam svoju šansu. Mislim da ću se boriti ovog ljeta i protivnik je vjerovatno Anthony Joshua. Ne znam, vidjet ćemo u boksu nikad nisi siguran. Volio bih se boriti i prije meča za titulu, ali nadam se da će biti Joshua biti sljedeći", rekao je Hrgović.

Umjesto borbe s Joshuom hrvatski teškaš vjerovatno će morati pronaći druge opcije, a one su također veoma interesantne i tu je dosta opakih likove.

Joseph Parker je od večeras privremeni WBO prvak svijeta, već su se međusobno prozivali, ali on ima revanš meč protiv Zhilei Zhanga.

Ozbiljne opcije za novog rivala Hrgoviću su Britanac Daniel Dubois, Amerikanac Jared Anderson i Kubanac Frank Sanchez i vidjet ćemo šta će na kraju Saudijci sklopiti i odlučiti.

Hrvatski bokser je na omjeru od 17-0 i jedan je od brojnih teškaša koji su još uvijek neporaženi.

Top Komentari

Realno01
Ma lik ko Puki. Kakav crni Hrgovic.On da je želio davno bi išao putem koji vodi ka borbi svjetskog prvaka,ovako pažljivo bira borce da nabije nekakvu statistiku.
0 0
user1676286668
Lik je bitan smo ovdje na ss hahahahh
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi