Filip Hrgović već u decembru radi meč života
(AP Photo/Hassan Ammar)

Ponuđen Anthony Joshua

Filip Hrgović već u decembru radi meč života

Midhat Šljivak

Najbolji hrvatski bokser Filip Hrgović (31) u decembru bi mogao odraditi meč života. Hrvat je po IBF-u obavezni izazivač prvaka svijeta Oleksandera Usyka, ali bi u decembru umjesto čudesnog Ukrajinca mogao završiti u ringu s Anthonyjem Joshuom.

Filip Hrgović strpljivo čeka svoju šansu za napad na svjetsku teškašku titulu. Hrvat je obavezni izazivač Oleksandera Usyka i lako bi se moglo desiti da već u decembru najbolji hrvatski bokser dobije šansu za napad na titule koje drži Ukrajinac.

Ipak, ako se to ne desi Hrgović bi ipak mogao odraditi najveći meč karijere u decembru. Kontroverzni promotor Eddie Hearn najavio je kako bi 'The Animal' mogao u ring s Anthonyjem Joshuom.

"Filip Hrgović i trilogija s Andyjem Ruizom su potencijalne borbe za Anthonyja Joshuu u decembru ako se ne dogovori borba s Deontayjem Wilderom u Saudijskoj Arabiji. AJ bi se volio boriti van Velike Britanije", poručio je Hearn.

Hrgović je tako kandidat za još jednu čudesnu borbu kojom bi došao na sam vrh teške kategorije, gdje po kvalitetu odavno pripada, ali teško je vjerovati da će pristati na borbu s Joshuom.

Oglasi

Razlog je sasvim jednostavan. Usyk ima titule prvaka svijeta i taj meč je na sportskom planu mnogo izazovniji za 31-godišnjeg hrvatskog boksera.

Međutim, novac za eventualnu borbu s Joshuom je mnogo veći, pa će sasvim sigurno dobro razmisliti, iako je teško očekivati da će do borbe zaista doći u ovom trenutku.

S druge strane Andy Ruiz je jedva dočekao mogućnost da odradi treći meč s Joshuom. On je taj koji je prvi rušio slavnog Britanca i zaustavio je hype 2019. godine potpuno neočekivanim nokautom u čuvenom Madison Square Gardenu.

AJ je nekoliko mjeseci kasnije u Saudijskoj Arabiji vratio pojaseve prvaka koje je potom izgubio od Usyka.

Filip Hrgović je u profesionalnoj karijeri ostvario 16 pobjeda u isto toliko mečeva, a 13 borbi je završio nokautom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi