Konačno: Tyson Fury protiv Anthonyja Joshue za WBC pojas prvaka svijeta!
Timovi dvojice britanskih boraca počeli su pregovore za septembarski meč (Foto: EPA)

Pregovori počeli

Konačno: Tyson Fury protiv Anthonyja Joshue za WBC pojas prvaka svijeta!

M. Šljivak

Tyson Fury i Anthony Joshua mogli bi se konačno naći u ringu. Pregovori o velikom obračunu između timova su počeli i borba je planirana za septembar u Velikoj Britaniji.

Tyson Fury bi WBC pojas prvaka svijeta trebao braniti u spektakularnom meču protiv Anthonyja Joshue. ESPN tvrdi da su pregovori već počeli i da se meč planira za septembar.

Za stol su već sjeli George Warren i Eddie Hearn. Očekuje se da bi pregovori trebali konačno biti uspješno završeni i da će se početkom septembra dvojica najboljih britanskih teškaša konačno naći oči u oči.

Dugo se pregovaralo o potencijalnom meču ovih boksera. Međutim, uvijek bi se nešto ispriječilo i borba je propadala, no sada bi konačno sve moglo biti završeno.

Ulog ove borbe je WBC pojas prvaka svijeta teške kategorije. To je naslov kojeg drži Tyson Fury i nema dileme da će ova borba biti spektakularna.

Oglasi

Fury je u aprilu ove godine upropastio pregovore za meč za apsolutnog prvaka svijeta protiv Oleksandera Usyka. Mnogi kažu da je i pobjegao od te borbe, no navodno bi krajem decembra ipak moglo doći do obračuna.

Kralj Cigana je u karijeri odradio 34 borbe i ima 33 pobjede uz jedan neriješen meč, dok Anthony Joshua ima omjer od 25 pobjeda i tri poraza.

Oleksander Usyk se vraća u ring protiv opasnog nokautera

Oleksander Usyk branit će pojaseve WBA Super, IBF, IBO, WBO i The Ring prvaka svijeta protiv nosioca WBA regularnog pojasa Daniela Duboisa (19-1).

Dubois je kao obavezni izazivao po WBA verziji dobio priliku za borbu s velikim šampionom. Dogovor je na kraju brzo postignut, a meč je zakazan za 12. august u poljskom gradu Wroclawu.

Oglasi

Usyk će naravno biti veliki favorit u ovom meču. Dubois jeste nezgodan borac koji u karijeri ima 18 pobjeda nokautom, ali je izuzetno ranjiv borac, što su pokazale neke od prethodnih borbi.

Dubois je u novembru 2020. godine izgubio borbu od Joea Joycea. Vratio se ubrzo s četiri uzastopne pobjede, posljednju je ostvario u decembru prošle godine protiv Kevina Lerene, ali uz dosta muke i sumnje oko meča.

Određeni su i honorari za ovaj meč. Usyk će dobiti šest miliona dolara, a Dubois dva miliona. Treba istaći da će ulog pored silnih pojasa koje drži Ukrajinac, biti i britančev WBA Regular pojas.

Dubois bi za Usyka mogao biti priprema za konačni obračun s Tysonom Furyjem za apsolutnog prvaka svijeta. To je borba koju čitav svijet čeka i čije pregovore je upropastio britanski bokser koji je vlasnik WBC pojasa.

Top Komentari

user1613424508
Ma nista od toga fjuri nece boksovat ako nije stoposto siguran u pobjedu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi