Filip Hrgović zaustavljen: Daniel Dubois tehničkim nokautom pobijedio Hrvata!
El Animal nije uspio (Foto: Pixsell)

Prekid u osmoj rundi

Filip Hrgović zaustavljen: Daniel Dubois tehničkim nokautom pobijedio Hrvata!

Midhat Šljivak

Filip Hrgović nije uspio osvojiti privremeni IBF pojas prvaka svijeta teške kategorije. Hrvat je večeras poražen prekidom u osmoj rundi od Britanca Daniela Duboisa.

San o tituli prvaka svijeta za Filipa Hrgovića stao je večeras. Pobijedio ga je Daniel Dubois prekidom u osmoj rundi nakon teških posjekotina iznad oba oka.

Ofanzivno Dubois otvara meč. Krenuo je ofanzivno i pokušao je iznenaditi Hrgovića koji je odmah potom uzvratio i već smo od prve runde gledali spektakularnu borbu.

Sijevali su udarci s obje strane, dosta njih je sjelo na pravo mjesto, a Hrgović je bio nešto efikasniji od rivala.

Desnica hrvatskog teškaša nastavila je pogađati Duboisa koji je tek povremeno odgovarao na žestoke udarce El Animala, no uspio mu je napraviti posjekotinu iznad oka već u ranoj fazi meča.

Dubois u trećoj rundi radi nešto bolji posao. Išao je Britanac konstantno naprijed i uspio je nekoliko puta dobro pogoditi Filipa koji je izgledao malo sporije u odnosu na uvodne runde.

Oglasi

Nastavio je Dynamite napadati, stvarao je konstantan pritisak na Hrgovića koji je s druge strane imao ozbiljan problem s posjekotinom iznad oka.

Ipak, radio je Filip jako dobro naredne runde. Kombinacija 1-2 je jako dobro funkcionisala i često je nalazila metu.

Sedma runda donosi ponovo veoma ofanzivnog Britanca. Hrgović se našao u veoma teškoj poziciji s posjekotinama iznad oba oka, a primio je zaista teške udarce i zvono ga je spasilo nokdauna.

U osmoj rundi kraj meča. Ljekar nije dozvolio da se meč nastavi zbog posjekotina i meč je prekinut. OVDJE pogledajte u kakvim je nevoljama bio hrvatski bokser.

Hrgoviću je ovo prvi poraz karijere (17-1), dok je Dubois na omjeru 21-2 uz čak 20 pobjeda nokautima.

Top Komentari

FudbalskiGenije
Penzijaaa hahah makar neće više smarati svojim glupostima
1 1
user1676286668
Grohotom se smijem grohotom....pa kocko nije ovo konobar pa da ga udaraca kao što si navikao....sad možeš u zasluženu penziju
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi