'Dan obračuna' krenuo već danas - Ogromni Amerikanac pravi nered po hotelu u Arabiji

Jarrel Miller napada sve redom

'Dan obračuna' krenuo već danas - Ogromni Amerikanac pravi nered po hotelu u Arabiji

Midhat Šljivak

'Dan obračuna' u Saudijskoj Arabiji se bliži. U subotu 23. decembra u istoj noći ćemo gledati neke od najboljih boksera svijeta, a njihovi okršaji, doduše verbalni, počeli su nekoliko dana ranije. Za sve je kriv Amerikanac Jarrell Miller koji je u hotelu napao Anthonyja Joshuu i Daniela Duboisa s kojim se bori u subotu.

Jarrell Miller dio je showa kojeg je za svijet pripremila Saudijska Arabija. On će u subotu 23. decembra za rivala u Rijadu imati Daniela Duboisa, a Amerikanac je već ranije krenuo u verbalne obračune s drugim bokserima. U hotelu je napao svog rivala, ali i Anthonyja Joshuu.

Kontroverzni 35-godišnjak poznat je po velikom jeziku. Večeras je napao Joshuu u hotelu govoreći mu da izbjegava borbe s velikim imenima i dobio je odgovor: "Pogledaj moj rekord, koga sam izbjegao?"

Miller je vješt na jeziku i nešto prije Joshue je zaprijetio svom rivalu Danielu Duboisu. Svađa je bila žestoka i prava je sreća da ranije nisu pali udarci.

Oglasi

Nema dileme da će i naredni dani biti veoma žestoki, posebno što se tiče Millera. On je spreman prozvati apsolutno sve, no kvalitet će morati pokazati u subotu u ringu protiv Duboisa.

Njihov meč je šesti po redu i najavit će obračune koji se najviše čekaju, a to su dueli Deontay Wilder - Joseph Parker i Anthony Joshua - Otto Wallin.

Miller je bivši kickboxer, doping ga koštao napada na Joshuu

Jarrell Miller je karijeru počeo kao kickboxer. U ovom sportu se zadržao do 2014. godine i nastupio je u 24 borbe uz omjer od 22 pobjede i dva poraza. Oba mu je nanio legendarni Mirko Cro Cop Filipović.

Bokserska karijera mu je također dobro išla. Došao je do borbe za naslov protiv Anthonyja Joshue, ali je pao na doping testu pa je za meč 1. juna 2019. godine u borbu umjesto njega ušao Andy Ruiz Junior i šokantno je pobijedio Britanca.

Millera u ringu nije bilo četiri godine. Vratio se u junu 2022. godine i od tog trenutka je odradio tri lagane borbe. Sada je ipak protivnik ozbiljniji i Dubois je po kladionicama veliki favorit.

Amerikanac je ozbiljan udarač, 22 borbe od ukupno 27 odrađenih završio je nokautom i još uvijek je neporažen. Ima jedan neriješen meč s početka karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi