Anthony Joshua poput Terminatora - Nevjerovatna scena iz Saudijske Arabije

Britanac potpuno fokusiran

Anthony Joshua poput Terminatora - Nevjerovatna scena iz Saudijske Arabije

Midhat Šljivak

Anthony Joshua predvodit će 'Dan obračuna' u Saudijskoj Arabiji. Britanac će u glavnoj borbi večeri boksovati protiv Otta Wallina iz Švedske i veliki je favorit u ovom meču. AJ je danima pred borbu u potpunom fokusu i izgleda poput Terminatora.

Anthony Joshua silno želi da se vrati na svjetski tron. Britanac je titule prvaka svijeta izgubio od Oleksandera Usyka, no vjeruje da je još uvijek sposoban doći do pojaseva koje je izgubio.

Novi izazov na tom putu je švedski teškaš Otto Wallin. Joshua je u njihovom meču koji se održava 23. decembra u Rijadu veliki favorit, no Britanac je maksimalno oprezan.

Na večerašnjem predstavljanju medijima AJ je izgledao poput Terminatora. Kratko je odgovarao na pitanja novinara i vidljivo je kako je potpuno fokusiran na borbu.

Oglasi

AJ u ovu borbu ulazi s omjerom od 26 pobjeda i tri poraza. Dva mu je nanio Oleksander Usyk, a jedan Andy Ruiz Junior u slavnoj borbi 1. juna 2019. godine u Madison Square Gardenu.

Wallin nije protivnik koji se treba podcijeniti, ali svaki drugi ishod osim pobjede Joshue bilo bi veliko iznenađenje. On je već u 'fight mode' i možda vidimo nešto novo od 34-godišnjeg boksera.

Dogovoren meč Joshua - Wilder

Anthony Joshua i Deontay Wilder vjerovatno će se naći u ringu 9. marta ako uspješno prođu subotnje prepreke.

ESPN je prije nekoliko dana objavio kako je borba između dva tima dogovorena i da će se ona održati 9. marta u Saudijskoj Arabiji.

Ipak, prvo će morati da riješe naredne rivale. Joshua se bori s Ottom Wallinom, a Wilder s Josephom Parkerom.

Pored Wilder postoji mogućnost da se AJ borbi i s hrvatskim teškašem Filipom Hrgovićem. Ulog bi bio IBF pojas teške kategorije, ali bi novac bio manji.

Ništa još nije potvrđeno, ali bismo već u subotu trebali znati određene stvari kada su mečevi za narednu godinu u pitanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti