Poslovni potez za pamćenje: Mayweatheru očajni muškarci godišnje donesu 80 miliona dolara!

Amerikanac zarađuje ogroman novac

Poslovni potez za pamćenje: Mayweatheru očajni muškarci godišnje donesu 80 miliona dolara!

Admin Čaušević

Bokserska legenda Floyd Mayweather zaradi 80 miliona eura svake godine zahvaljujući svojim poslovne potezima koji uključujuću i posjedovanje vlastitog striptiz kluba u Las Vegasu. 

Mayweather bi se u egzibicionoj borbi trebao boriti protiv profesionalnog bokseraJohna Gottija III, unuka zloglasnog mafijaškog šefa Johna Gottija. Taj meč je na programu u junu.

Oni će se boriti na Floridi na događaju nazvanom "Prezime je važno", a Mayweather je ranije istako da egzibiciju posvjeću sjećanju na dugogodišnju pomoćnicu Marikit 'Kitchie' Laurico.

Amerikanac pod nadimkom 'Money' osvojio je naslove svjetskog prvaka u pet različitih težinskih kategorija i još uvijek pokazuje svoje bokserske vještine tokom egzibicijskih borbi.

Mayweather se penzionisao 2017. s nepobjedivim rekordom od 50:0 završivši svoju karijeru posljednjom borbama za zaradu protiv Colina McGregora koja je Amerikancu donijela nevjerovatnih 250 miliona eura.

Oglasi

Otkako je otišao u penziju, 46-godišnjak još uvijek zarađuje bogatstvo na egzibicijskim borbama s borbama protiv slavnih osoba i MMA boraca.

Mayweather se borio u šest egzibicijskih mečeva u zemljama uključujući Japan, SAD i UAE - zaradivši milione jer fanovi žele gledati bokserskog velikana na djelu.

Međutim, njegova posljednja boba u Londonu protiv zvijezde reality televizije Aarona Chalmersa bila je manje uspješna jer je O2 Arena bila proprilično prazna.

Mayweathorovo bogatstvo se procjenjuje na milijardu dolara, ali svojim poslovima godišnje zaradi oko 80 miliona eura. Uz prihode od egzibicijskih borbi, Mayweather posjeduje i striptiz klub u Las Vegasu pod nazivom Girl Collection koji je otvorio 2017. godine.

"Znate već imam puno žena.. Imam puno žena, jer imati jednu je preblizu da imaš nijednu. Dakle, ne možeš se družiti s djevojkama u klubu, jer to će uzrokovati probleme."

Ranije je Maywather istovremeno bio sa više djevojki, a njegova trenutna partnerica je Lisa Hernandez, koja je prije hodala s bivšim vlasnikom LA Lakersa Jerryjem Bussom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi