Mayweather i Logan se konačno "potukli", izgledalo je kao obračun muškarca i dječaka

Ogromna zarada

Mayweather i Logan se konačno "potukli", izgledalo je kao obračun muškarca i dječaka

A. Čaušević

Logan Paul je preživio osam rundi protiv Floya Maywathera Juniora, jednog od najboljih boksera svih vremena. Egzbicioni meč se pokazao kao puni pogodak obzirom na ogromnu zaradu.

Paul je bio taj koji je više napadao tokom borbe, ali je Mayweather zadavao mudre i pametne udarce tako da nije trošio previše energije.

Floys je mogao i nokutirati Logana, ali 44-godišnjak je ostao pribran i nije želio ništa da rizikuje. Kući je otišao bez modrice i s punim džepovima.

Na kraju nije bilo pobjednika što je bilo i sasvim logično pošto u egzbicionom meču nije bilo sudija koji bi ocjenjivali borbu, ali prve reakcije su bile kao da se radilo o borbi muškarca i dječaka. 

Bilo je i kritika na račun boksera jer su mnogi fanovi očekivali da dokrajči amatera što na kraju nije uradio jer je od početka nagašavao da razmišlja samo o zaradi. 

Statistički gleldano Paul je uputio čak 217 udaraca, ali pogodio njih 28. Dok je iskusni bokser bio manje aktivan sa 107 udaraca, ali daleko ubojitiji sa 47 "pogodaka".

[twitter]https://twitter.com/TimeoutSPORTS3/status/1401737367099252740[/twitter]

Popularni Money se nada da će mu ova borba donijeti zaradu od oko 100 miliona dolara što je daleko više nego što bi dobio u "normalnom" meču.

S druge strane, Youtbuer prema različitim izvorima iz SAD-a čeka zaradu od oko 20 miliona eura što je daleko manje od Mayweathera, ali sasvim dovoljna cifra.

Top Komentari

MUFCDOGROBA
Ovaj je veci klaun od svog brata. Svi koji imaju iq preko 80 i godina preko 16 znaju o kakvim se debilima radi… 15 kila tezi, 10 cm visi i on ide sa njim da se grli jos govori da ce ga nokautirati…
5 1
haris1000
Kakva budalastina i uze lik 100 milionaaaa,a ovaj drugi totalni klovan 20 pa ko daje tolike pare za ovo
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije