Floyd Mayweather: Da želim u MMA, UFC bi mi platio milijardu dolara
U 2019. godini ćemo vjerovatno gledati brutalne obračune na mnogim borilištima. Sve je spremno za organizaciju nekoliko vrhunskih okršaja (Foto: EPA)

Nema namjeru da tamo ide

Floyd Mayweather: Da želim u MMA, UFC bi mi platio milijardu dolara

Midhat Šljivak

Bokserska legenda Floryd Mayweather tvrdi da bi mu najjača svjetska MMA organizacija UFC platila čak milijardu dolara za borbe u oktagonu.

Ovaj 41-godišnji bokser nedavno se vratio iz penzije u egzibicionom meču protiv Japanca Tenshina Nasukawe u kojem je za nepune tri minute zaradio devet miliona dolara.

Iako se konstantno govorilo o njegovom MMA meču protiv Conora McGregora, to se vjerovatno neće nikada desiti, iako je po Floydovim riječima UFC spreman da mu ponudi ogroman novac za ugovor.

"Bez problema mogu potpisati ugovor sa UFC-om. Da hoću, dali bi mi milijardu dolara na ugovor od tri ili četiri borbe", rekao je Mayweather.

Ipak, teško je vjerovatno da će se The Money ikad naći u oktagonu bez obzira na sve ponude. On je u historiju ušao kao jedan od najvećih boksera svih vremena i sa omjerom od 50-0.

Jubilarnu 50. pobjedu američki bokser je upisao protiv MMA zvijezde Conora McGregora 2016. godine.

"Floyd me preklinje za meč sa Khabibom, ali ovaj bi ga prebio"

Menadžer dagestanskog borca Khabiba Nurmagomedova Ali Abdelaziz je u razgovoru za TMZ Sports istakao kako ga Floyd moli za borbu protiv Khabiba.

"Sa Floydom se dopisujem zadnjih mjesec dana. On me preklinje za borbu sa Khabibom. Rekao sam mu da ima 57 godina, da mu je tijelo slabo, da ima malu glavu. Ljudi misle da sam lud, ali ja zaista vjerujem da bi ga Khabib prebio. On misli da je Khabib laka lova, ali on je puno mlađi, jači, čvršći od Conora koji je snjim izdržao do 10. runde. Khabib ne bi odustao kao što je to Conor uradio", rekao je Abdelaziz.

Abdelaziz se nije zaustavio samo na komentaru eventualnog obračuna, već je poprilično provocirao legendarnog američkog boksera, koji mi sigurno neće ostati dužan.

"Floyd nije borac, on je sportista. U UFC-u morate biti kompletan borac. On bi dobio teške batine da ga uhvatimo na ulici, jer, ne zna se braniti u takvoj borbi. Nema hrabrosti ući u takav meč. Sa druge strane, Khabib će se boriti svama u liftu, telefonskoj govornici, bilo gdje... Floyd se može boriti samo u bokserskom ringu. Ipak, ako želi taj meč, on ga i čeka. Sviđa nam se ta ideja, ali on mora doći sa mnogo boljom ponudom. Zna Floyd dobro što to znači", istakao je menadžer Khabiba Nurmagomedova.

Kako stvari stoje čeka nas još jedna jako zanimljiva godina kada je organizacija čudnih borbi u pitanju i vrlo lako bi se moglo desiti da gledamo meč Khabib Floyd.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi