Koliko košta UFC pojas?
Nakon dugo vremena UFC je odlučio promijeniti pojas, a vrijednost starih je konačno poznata. Mnogi očigledno imaju bogatstvo kod kuće

Otkriven zanimljiv podatak

Koliko košta UFC pojas?

Midhat Šljivak

Veliki broj šampiona UFC-a u svom domu imaju sačuvane pojaseve koje su osvajali, a ako ste se ikad zapitali koliko košta jedan pojas, od danas možda nećete imati dileme.

Bivši prvak Michael Bisping je u svom podcastu otkrio da stari UFC-ov pojas vrijedi čak 300.000 američkih dolara.

Tu mu je informaciju navodno otkrio još jedan bivši prvak Rashad Evans, kojem je tu informaciju saznao od prvog čovjeka organizacije Dane Whitea.

"Rashad Evans ima svoj pojas kod kuće. Pitao je Danu Whitea u razgovoru koliko košta taj jedan pojas. On mu je odgovorio da svaki košta po 300.000 dolara. To su riječi Dane Whitea", rekao je Bisping.

Ipak, potvrde ove informacije od Whitea nema, a teško da će uskoro i doći, izuzev ako ne bude direktno pitan od američkih novinara.

UFC predstavio novi šampionski pojas

UFC je nedavno predstavio novi šampionski pojas, a njegov prvi vlasnik je postao Henry Cejudo, koji je savladao TJ Dillashawa u borbi za titulu muha kategorije.

Pojas je vrjedniji od prethodnog. Logo promocije napravljen od čistog zlata. Ispod loga se nalazi tekstura u obliku Octagona, odnosno 25 linija koje predstavljaju 25 godina promocije.

Najveća je novina da prvaci više neće dobijati pojaseve pri svakoj pobjedi u borbi za titulu. Nakon što ga osvoji, prvak dobija pojas na kojeg će biti ugravirano njegovo ime i kategorija. Taj pojas postaje automatski njegovo vlasništvo i on ga može nadograđivati.

Iznad njegovog imena biće zastava države koju predstavlja, te oktagon na kojem će svaki od osam uglova sadržavati sivi kamenčić. Svakom odbranom titule kamenčić se mijenja crvenim i pored njega će biti ugraviran datum i mjesto pobjede.

Prvaci tako neće gomilati svoje pojaseve, a više njih će imati samo ako postanu prvaci u dvije različite kategorije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi