Nije Bosna i Hercegovina, ali političar je bahatim potezom uspio brutalno poniziti veliku legendu
Foto - Screenshot

Nevjerovatna scena

Nije Bosna i Hercegovina, ali političar je bahatim potezom uspio brutalno poniziti veliku legendu

Midhat Šljivak

Politika i sport nikada nisu funkcionisali zajedno, posebno u društvima koja nisu uređena.

Primjer sporta i politike u Bosni i Hercegovini je nešto što niko ne može shvatiti. Sportisti su uglavnom prepušteni sami sebi, ali su prvi u redu za fotografisanje kada neko ostvari vrhunski rezultat.

Kontroverznih političara međutim ima svugdje. Žrtva jednog od njih prethodnog vikenda u Japanu bio je legendarni bokser Floyd Mayweather JR. Činjenica da se sve desilo u uređenom društvu dovela je do popriličnog skandala.

Organizacija Rizin u kojoj je The Money radio svoj egzibicioni meč protiv MMA borca Mikuru Asakure ima običaj da svim borcima prije borbe uruči cvijeće u znak zahvalnosti.

Mayweatheru je ovaj poklon trebao uručiti lider političke partije Burdock, izvjesni Takushi Okuno. On je to učinio na način da je legendu ponizio.

Umjesto da mu buket uruči u ruke, on mu ga je bacio na pod kao psu, a zatim se okrenuo i otišao. Mayweather je bio u nevjerici, ali je kulturno podigao cvijeće i predao ga je svom timu.

Šef Rizina Nobuyuki Sakakibara izvinio se Floydu. Poručio je dase ovakve stvari više nikad neće ponoviti i da ne zna ni kako je Okuno uopšte došao tu.

"Hvala svima što ste prisustvovali ovom događaju. Cijenim sve borce iz dubine srca i izvinjavam se što smo dopustili takvoj osobi da kroči u sveti ring. Obećavam da se takav propust više nikad neće dogoditi", rekao je Sakakibara.

Mayweatheru vjerovatno nije teško palo ovo poniženje. On je za svega nekoliko minuta u ringu uzeo oko 20 miliona dolara i veseo je otišao kući.

Neki su ovo okarakterisali kao rasizam i šokirani su onim što je napravio lider male stranke. Šta bi tek bilo da je vlast u Japanu?

Top Komentari

DadiG
Je li moguće skontati besmisleniji naslov?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi