Tužan je svijet u kojem Floyd Mayweather uzme toliko novca za devet minuta ničega
Foto - Instagram

Tužan je svijet u kojem Floyd Mayweather uzme toliko novca za devet minuta ničega

Midhat Šljivak

Čuveni američki bokser Floyd Mayweather (45) nakon okončanja karijere još uvijek zarađuje ogroman novac od boksa.

Mayweather uveliko opravdava svoj nadimak 'Novac'. Odrađuje egzibicione mečeve protiv mnogo slabijih rivala i za to uzima ogromne cifre.

Naredni egzibicioni meč Amerikanac ima 25. septembra. Protivnik mu je japanski MMA borac Mikuru Asakura. Za ovaj meč 'The Money' će inkasirati nestvaran iznos.

Za samo devet minuta u ringu Mayweather će uzeti između 15 i 20 miliona dolara. S tim je veoma, veoma zadovoljan jer se ishod već zna. On će lagano odraditi posao.

"Cool. Devet minuta i 20 miliona dolara. Nije loše", rekao je Floyd Mayweather, koji je zaista pravi majstor za uzimanje novca.

Oglasi

Ova cifra je zaista nestvarna. Floyd će za zabavu od devet minuta inkasirati više novca nego što običan čovjek može zaraditi za dva života. Svijet je odavno u ludilo zbog ovakvih situacija.

Floyd je od 2018. godine odradio tri egzibiciona meča. Nokautirao je omalenog japanskog kickboxera Tenshina Nasukawu u prvoj rundi, a zatim je odradio osam rundi protiv Logana Paula i Dona Moorea u kojima je bio mnogo bolji od protivnika.

Mayeweather je najavio i novi obračun s Conorom McGregorom. Bila bi to repriza njihovog duela iz 2017. godine koji je američkom bokseru bio posljednji u profesionalnoj karijeri.

'The Money' je karijeru okončao na veliki način. Došao je do 50. pobjede, a navodno je u ovom meču zaradio nestvarnih 280 miliona dolara.

Sada očigledno želi novu veliku isplatu. Činjenica je da je meč s McGregorom mnogo veći od bilo kojeg drugog i donosi barem pet puta više novca od duela s ostalim rivalima.

Top Komentari

Kondor
A realno tuga je na sta levat pare uzima, ko je gledao neki njegov mec zna o cemu pricam. Muhamed Ali bi u danasnji vakat milijarde uzimao.
1 0
King_Kenny
...ako cemo realno,otegao je on m*da do poda trenirajuci svaki dan i mlateci se da bi zaradio te pare niko mu ih nije dao jer je lijep...drugo je sto ima budala spremnih da mu plate toliko,ali zapravo nisu ni oni budale,jer oni sigurno imaju zaradu od tog cim su spremni dati tolike pare...u stvari,krajnje budale su oni koji to gledaju i placaju ulaznice i PPV za te meceve...a njemu svaka cast,nek covjek zaradjuje kad je sposoban...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti