Još jedna velika isplata Floyda Mayweathera
Foto - Screenshot

Nova pobjeda

Još jedna velika isplata Floyda Mayweathera

Midhat Šljivak

Američki bokser Floyd Mayweather (45) pobijedio je u Saitami japanskog MMA borca Mikura Asakuru nokautom u drugoj rundi.

Legendarni bokser odabrao je Asakuru kao svog novog rivala u boksu. Za razliku od dosadašnjih protivnika u egzibicijama, Asakura se pokazao najbolje i imao je dobrih napada prema Mayweatheru.

Asakura je nekoliko puta dobro pogodio čuvenog boksera u prvoj rundi, isto je napravio i u drugoj, ali kao i uvijek Mayweather je dobro apsorbirao udarce i za jednog 45-godišnjaka se izuzetno dobro kreće u ringu.

Nošen velikom podrškom publike u Saitami japanski borac je išao naprijed. Floyd ga je mudro sačekao i zatim sekundu prije kraja druge runde fenomenalno pogađa protivnika, šalje ga na pod i sudija prekida meč.

Oglasi

Mayweather je tako ponovo na poprilično lagan način došao nove velike isplate. Navodno je za ovaj meč uzeo između 15 i 20 miliona dolara, ali vjerovatno je očekivao još malo laganiji meč jer je na suprotnoj strani bio MMA borac.

Zadovoljni Amerikanac nakon meča se zahvalio japanskoj publici i obećao je novi meč u ovoj zemlji.

"Hvala kompletnom Japanu. Nevjerovatna ste zemlja, nevjerovatni ljudi", rekao je Mayweather koji je zatražio ovacije dvorane u Saitami za svog protivnika.

"Presretan sam što sam ovdje. Hvala vam što ste me doveli. Vratit ću se", poručio je Floyd Mayweather.

The Money ne staje s egzibicionim mečevima. Novi mu slijedi već 13. novembra i to u Dubaiju. Protivnik je mnogo lakši, a to će biti YouTuber Deji Olatunji.

Prethodno je iskusni bokser odradio tri egzibicije. Pobijedio je omalenog japanskog kickboxera Tenshina Nasukawu te je odradio osam rundi s Loganom Paulom i Donom Mooreom u mečevima gdje nije bilo pobjednika.

Top Komentari

hake
Kakve su ovo prevare od boks mečeva. Ovo je smiješnije i od kečera Američkih. Gong svira kraj runde, a sudija broji Asakuri 10 sekundi. Pa ovo nema ni u pichki materinoj.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi