Fotografija Adnan Ćatića nas oduševila, ovo smo dugo čekali!

Vratio se treninzima

Fotografija Adnan Ćatića nas oduševila, ovo smo dugo čekali!

Nekadašnji svjetski prvak u boksu Adnan Ćatić (39), poznatiji kao Felix Sturm, saznao je nedavno sjajne vijesti. 

Sud u Kolnu nije prihvatio optužnicu koja je njemačkog boksera bh. korijena teretina za doping.

Dakle, Ćatić se sada nakon tri godine pauze može vratiti u ring, a naredni protivnik bi mu, prema pisanju inostranih medija, trebao biti također bivši prvak Arthur Abraham.

Ćatić se odmah vratio u teretanu i počeo se najozbiljnije spremati, a jednu takvu fotografiju je objavio na Twitteru. To je izazvalo brojne pozitivne reakcije kod njegovih fanova koji jedna čekaju da ponovo vide svog miljenika u ringu.

Inače, Ćatić je u dosadašnjem dijelu karijere odradio 49 borbi te je zabilježio 40 pobjeda, tri remija i šest poraza. Posljednju borbu odradio je u februaru 2016. godine kada je pobijedio Rusa Fedora Chudinova.

Ćatić bio pozitivan na stanozolol

Ćatićeve nevolje su, podsjetimo, počela nakon što je njegov test bio pozitivan na anabolički steroid stanozolol. Pomenuta supstanca je pronađena u njegovom organizmu nakonposljednje pobjede.

Bivši svjetski prvak je tada poručio da ne može objasniti zbog čega su rezultati njegovog testa bili pozitivni na nedozvoljena sredstva, ali da će se boriti da dokaže svoju nevinost po tom pitanju. Ipak, nakon što je i "B uzorak" bio pozitivan, njemačka nacionalna antidoping agencija NADA je podnijela krivičnu prijavu protiv Ćatića.

U maju prošle godine tužioci su pokrenuli proces, a jedna od tački koje su stavili na teret Ćatiću jeste i ona za napad s obzirom da je navodnim uzimanjem steroida stekao prednost nad svojim protivnikom. Uzimanjem anaboličkih steroida, tužioci su zaključili, Ćatić je stekao veću mogućnost nanošenja boli i štete svom protivniku.

Advokat Adnana Ćatića, Reims, je ipak vrlo brzo uspio oboriti taj dio optužnice, te se već tada pozvao na mišljenje eksperta za doping, Wilhelma Schanzera.

Top Komentari

king11
toliko sam oduševljen da evo skačem po kuči
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi