Nokaut mašina kakva se ne viđa često: Udara tako jako da biste bolje prošli kada bi vas udario auto
Foto - Instagram

Francis Ngannou je istinska zvijer

Nokaut mašina kakva se ne viđa često: Udara tako jako da biste bolje prošli kada bi vas udario auto

Midhat Šljivak

Kamerunski MMA borac Francis Ngannou pokušat će u subotu sa trona teške kategorije UFC-a skinuti Amerikanca Stipu Miočića.

Ngannou je već godinama uzdanica teške kategorije i šefa Dane Whitea, ali pored Miočića u januaru 2018. godine nije mogao napraviti ništa.

Šampion ga je doslovno pregazio u oktagonu. Bila je to apsolutna dominacija sa kakvom se 'Predator' nije susreo jer je svoje protivnike uglavnom uspavljivao jednim udarcem.

Snaga kamerunskog borca je zaista nevjerovatna. Jedan udarac je dovoljan da uspava bilo koga i sasvim sigurno će on biti ogroman izazov za Miočića u revanšu.

Kakvu razornu snagu udarca posjeduje Ngannou otkrio je prije nekoliko godina Dana White.

"Francis drži svjetski rekord kao čovjek sa najjačim udarcem. Njegov udarac ima 96 konjskih snaga. To je jednako kao da vas udari Ford Escort u punoj brzini i moćnije je od čekića teškog pet kolograma kojim udarite punim zamahom iznad glave", rekao je tada White.

Ništa se tri godine kasnije nije promijenilo. Nakon poraza od Miočića, Ngannou je izgubio i od Derricka Lewisa odlukom sudija, ali su zatim uslijedile četiri ekspresne pobjede.

Curtis Blaydes, Cain Velasquez, Junior dos Santos i Jarizinho Rozenstruik su padali u prvoj rundi od jednog udarca, a Ngannou je u oktagonu proveo nešto više od dvije minute.

Kamerunska nokaut mašina je u karijeri na omjeru od 15-3 i uvjeren je da će upravo on postati novi prvak teške kategorije.

Top Komentari

Mele
Napredovao je dosta, mnogo je bolji u ringu danas nego 2018 na zadnjem mecu sa Stipom, ali bice gusto. mala prednost na iskustvo, ali ovaj je jak kao slon, udara do bola bas.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi