Zvanično je gotovo: Dana White objavio kraj karijere Khabiba Nurmagomedova
Foto - Instagram / Dana White

Šef UFC-a objavio

Zvanično je gotovo: Dana White objavio kraj karijere Khabiba Nurmagomedova

M. Šljivak

Predsjednik UFC-a Dana White objavio je večeras kako je Khabib Nurmagomedov zvanično završio MMA karijeru.

The Eagle je saopštio da odlazi u oktobru prošle godine nakon pobjede nad Justinom Gaethjeom, a White je pokušao na sve načine da ga vrati za još jednu borbu.

Nakon razgovora u Abu Dhabiju, koji nisu donijeli previše, razgovor u Las Vegasu je donio konačnu odluku i White je saopštio da je Khabib zvanično završio karijeru.

"Zvanično je završio karijeru. Bilo je nevjerovatni gledati te. Hvala ti na svemu i uživaj u onom što je pred tobom prijatelju", napisao je White.

Khabib u penziju odlazi neporažen sa omjerom od 29-0 i sa titulom jednog od najboljih svih vremena.

Dana White je također potvrdio da će se u meču za novog prvaka lake kategorije 15. maja boriti Charles Oliveira i Michael Chandler.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi