UFC hladnokrvno šutnuo šampiona: "Sad može raditi šta hoće"
Dosadašnji šampion teške kategorije Francis Ngannou napušta UFC i neće mu biti ponuđen novi ugovor (Foto: Instagram)

Dana White potvrdio

UFC hladnokrvno šutnuo šampiona: "Sad može raditi šta hoće"

M. Šljivak

Prvi čovjek UFC-a Dana White saopštio je kako je šampion teške kategorije Francis Ngannou više nije član organizacije te je potvrdio meč za pojas prvaka između Jona Jonesa i Ciryla Ganea koji je zakazan za 4. mart.

Francis Ngannou više nije član UFC-a. Najveća MMA organizacija odlučila je završiti saradnju s kamerunskom zvijeri nakon bezuspješnih pregovora o novom ugovoru.

Potvrdio je to šef UFC-a Dana White i najavio je veliki povratak jednog od najboljih boraca svih vremena Jona Jonsa koji će debitovati u teškoj kategoriji i nakon tri godine pauze od MMA sporta za rivala će imati Ciryla Ganea.

"Ponudili smo Ngannou ugovor po kojem bi postao najplaćeniji teškaš svih vremena. Odbio je", rekao je White i dodao je:

"Odlučili smo završiti saradnju s njim. Nećemo mu više slati nikakve ponude. Sad može ići gdje želi i raditi šta mu je volja", istakao je prvi čovjek UFC-a Dana White.

Ljubitelje MMA sporta nije iznenadila situacija s Ngannouom. Dugo se pričalo o ovakvom raspletu situacije, ali svi su oduševljeni povratkom velikog Jona Jonesa.

Oglasi

Nekadašnji vladar poluteške kategorije vraća se nakon tri godine pauze. Ovo će mu biti debi u teškoj kategoriji i odmah će to biti borba za titulu protiv Ganea.

Francis Ngannou s druge strane sada ima odriješene ruke i moći će tražiti drugi posao. Ostao je bez titule UFC prvaka i napušta najveću svjetsku organizaciju.

Kamerunska zvijer sigurno će privući pažnju drugih organizacija, ali pitanje je može li mu iko dati cifre koje mu je nudio UFC.

Nakon vijesti da više nije član UFC-a odmah mu se javio YouTuber Jake Paul. On je spreman da se nađe u ringu s Ngannoum i ponudio mu je zanimljive opcije.

Prvo bi se borili u boksu, a nakon šest mjeseci bi odradili i MMA borbu. Paul je uvjeren da bi ova borba obojici donijela ogromnu zaradu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi