Stroj pred kojim drhte mnogi: Gotovo je slijep na jedno oko i nemilosrdan prema skrnavljenju islama
Sharaputdin Magomedov je u djetinjstvu ostao gotovo potpuno slijep na desno oko, ali to mu nije mana u oktagonu jer se radi o strašnom nokauteru (Foto: Instagram)

Sharaputdin Magomedov novi član UFC-ove srednje kategorije

Stroj pred kojim drhte mnogi: Gotovo je slijep na jedno oko i nemilosrdan prema skrnavljenju islama

M. Šljivak

Neporaženi borac iz Dagestana Sharaputdin Magomedov (28) zvanično je postao dio najveće svjetske MMA promocije UFC-a, a to je potvrdio njegov agent, poznato lice u borilačkom svijetu Ali Abdelaziz.

Sharaputdin Magomedov još je jedna mašina iz Dagestana koja će svoj borilački put nastaviti u najvećoj svjetskoj MMA promociji UFC.

Ovaj 28-godišnjak iz Dagestana potpisao je ugovor s UFC-om, a njegov menadžer Ali Abdelaziz je uvjeren da će ovaj čovjek biti novi šampion srednje kategorije.

"Spremite se. Vidjet ćete nešto posebno. Metak, 17-0, posebna vrsta", poručio je Ali Abdelaziz.

Momak nadimka 'Metak' ima čak 13 nokauta u 17 borbi. Ipak, pored brutalnih nokauta u oktagonu on je u centar pažnje svjetske javnosti stigao prošlog ljeta kada je upao u probleme sa zakonom.

Oglasi

On je u jednom tržnom centru napao momka jer je u javnosti poljubio djevojku. Bio je iza njih na pokretnim stepenicama i činjenica da je djevojku poljubio pred svima ga je uvrijedila. Smatrao je da na ovaj način skrnave islam kao vjeru.

Obračun je krenuo po silasku sa stepenica, bačeno je nekoliko udaraca, ali su Magoemdova uspjeli odvojiti od ovog momka i izveli su ga napolje.

Međutim, tu se obračun nije završio. On je sačekao momka ispred i zatim je uslijedio brutalan nokaut nasred ulice.

[instagram]https://www.instagram.com/p/BgLxpSqgVwd/?hl=en[/instagram]

Žestokim udarcem je nokautirao nesretnika, ali se nije zadovoljio tim već ga je dodatno nagazio nogom nakon što je ovaj pao, pa je završio u policiji.

Oglasi

On je kasnije priznao da je smatrao kako je poljubac u javnosti previše što je ovaj momak napravio i da ga je to uvrijedilo jer je istinski vjernik, te je zbog toga ovako brutalno reagovao.

Nije poznato je li protiv njega pokrenut neki proces, ali dagestanska mašina je očigledno čovjek s kojim se ne treba šaliti.

Interesantno je svakako da je ovaj 28-godišnjak skoro potpuno slijep na desno oko, ali to ga ne zaustavlja da bude zaista brutalan u oktagonu i van njega.

Sjajni dagetanski borac će debi u najjačoj MMA promociji svijeta odraditi u petom ili šestom mjesecu i sigurno da će mnogi bježati od njega jer se radi o zaista brutalnom nokauteru.

Također, pored 'bombi' u rukama, on je kao i većina Dagestanaca izuzetan i hrvač, pa je samo pitanje koliko će napraviti u UFC-u u narednim godinama. Mnogi ga vide kao potencijalnog šampiona.

Top Komentari

Zulfikar
Da li mu je neko od uleme sugerisao na to da je konsenzusu Islamske uleme šaketanje haram jos kada na to dodamo da to cini javno za pare pokazujuci avret i u prisustvu pijanuh i drogiranih…. Ovaj MMA je velika fitna I ta “braca” sa Kavkaza su dobrim djelom i nosioci te fitne. Mislim da bi ulema trebala malo vise govoriti o tome.
1 4
HBSC
Smeta mu sto je poljubio djevojku u javnosti a ne smeta mu da se mlati za pare,to su ti kvazi vjernici na baterije
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi